Social

VIDEO. Primele blindate Piranha, oferite de Guvernul Germaniei, au ajuns la Armata Națională

Primul lot de blindate Piranha, oferite Armatei Naționale de către Ministerul Federal al Apărării al Republicii Federale Germania, a ajuns la Armata Națională.

Potrivit Ministerului Apărării, transportoarele vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii, scrie Vocea Basarabiei.

„Mulțumesc Germaniei pentru contribuția la modernizarea Armatei Naționale. Aceste echipamente sunt doar prima parte a lotului care urmează să sosească în țară în următoarele luni. Aceste transportatoare blindate deja sunt repartizate pentru dotarea Batalionului 22 de menținere a păcii, acelui batalion care este prezent în toate misiunile internaționale la care participă R. Moldova.

Aceste echipamente vor permite instruirea calitativă a militarilor în procesul de pregătire pentru detașare, dar și pentru împlinirea misiunilor pe teritoriul național. Efectivul batalionului deja are practică pentru a le folosi și va continua să se perfecționeze pentru operarea acestora”, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi în cadrul ceremoniei de recepționare a transportoarelor de tip „Piranha”.

Ulrich Kinne, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova a menționat în cadrul ceremoniei că cooperarea Germaniei și țării noastre în domeniul apărării va obține un nou nivel de calitate.

”Din numele Germaniei vă transmitem această primă livrare de transportatoare blindate pe roți. Aceste transportatoare vor îmbunătăți calitatea apărării a R. Moldova și capacitățile acesteia de a participa în misiunile internaționale de menținere a păcii. Germania este încântată să facă această contribuție semnificativă”, a precizat Ulrich Kinne.

Menționăm că tehnica este recepționată în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza Aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Rep. Moldova sa participe la „misiuni internationale de mentinere a pacii” ? Este o gluma proasta aceasta, desigur ! Cum sa participe la mentinere a pacii in alte parti cand la ei in tara sunt altii care cica „ar mentine pacea” ? Nu vi se pare o tampenie asta ? Cum sa fii in stare sa mentii pacea la altii daca la tine in tara nu esti in stare ? Dar ma ro, poate ca Germania s-a gandit sa dea acest cadou ca si cand ar fi in alt scop.

    1. Sunt deja în misiuni cu trupe în Kosovo de ceva timp. Un pluton sau pe acolo…
      Dacă te uiți la practica din domeniu o să ai surpriza să constați că sunt multiple exemple unde se trimit pacificatori din țări cu probleme la ele acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *