Actualitate

VIDEO/ Primele declarații ale Galinei Dodon după audieri. A primit interdicția de a părăsi teritoriul R.Moldova

Astăzi, 16 iunie, Galina Dodon a fost audiată la Procuratura Anticorupție, unde a fost recunoscută în calitate de complice în dosarul de îmbogățire ilicită, pornit pe numele soțului său, Igor Dodon. Aceasta se declară nevinovată și susține că dosarul pornit pe numele ei este unul politic, care are ca scop denigrarea familiei Dodon, transmite TV8.md.

„Vreau să vă zic că s-a deschis un dosar politic care are drept scop să denigreze și să-l defăimeze pe soțul meu. Se poartă cu noi în cel mai josnic mod. Au făcut percheziții la părinții noștri, i-au intimidat, au făcut percheziții chiar și în veceul de afară, nu știu ce au căutat. Avem de a face cu niște persoane care sunt instruite special ca să ne defăimeze. Risc să presupun că următorul va fi copilul nostru care se întoarce acasă din vacanță”, a declarat Galina Dodon.

„Îmi țin fratele în închisoare. Pentru ce? Pentru că a făcut bani în Rusia și s-a întors în Moldova, în satul de baștină ca să deschidă o afacere? A angajat oameni, a dat bani la stat și își bat joc de el. Îl țin în închisoare și astfel torturează părinții. Mamele noastre sunt bolnave, nu le dau voie să vină să își vadă nepoții, să își vadă fiul. Ajunge, vă rog, totul are o limită. Nu îmi recunosc vina, este un dosar politic pentru a ne denigra”, a mai spus ea.

Astfel, în urma audierilor, Galina Dodon are interdicția de a părăsi țara pentru două luni.

Vă amintim că Galina Dodon, soția fostului președinte al Republicii Moldova, a fost citată la Procuratura Anticorupție, unde a fost pusă sub învinuire în dosarul de complicitate la îmbogățirea ilicită, pornit pe numele soțului său Igor Dodon.

Menționăm că pe 13 iunie, Procuratura Anticorupție a confirmat citarea pentru data de 16.06.2022 a Galinei Dodon, dar și altor persoane complici la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic „Kuliok”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.