CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Primele imagini cu noua dronă militară a Iranului, pe care ar putea-o folosi rușii în Ucraina: ”Pregătiți-vă adăposturile”

Iranul a prezentat marți, 22 august, imagini cu noua dronă militară pe care a construit-o. Potrivit presei locale, drona are o rază și o durată de zbor îmbunătățite și poate transporta o cantitate mai mare de exploziv, relatează Reuters.

Drona „Mohajer-10” are o rază de acțiune de 2.000 km și poate zbura până la 24 de ore. În plus, poate transporta o încărcătură explozivă de până la 300 de kilograme, dublă față de capacitatea dronei „Mohajer-6”, predecesoarea sa.

În videoclipul prezentat de presa iraniană, drona apare alături de alte echipamente militare. De asemenea, este transmis mesajul ”pregătiți-vă adăposturile”, scris în ​​ebraică și în persană.

Videoclipul a fost publicat de Ziua industriei militare a Iranului, mesajul fiind transmis în contextul creșterii tensiunilor cu Israel. Cu o zi înainte, premierul Benjamin Netanyahu a acuzat Teheranul că a finanțat și încurajat o serie de recente atacuri mortale împotriva israelienilor.

Iranul a fost acuzat și de SUA că a furnizat Rusiei drone Mohajer-6, printre alte vehicule aeriene fără pilot, în războiul împotriva Ucrainei. Până acum, Teheranul a respins aceste acuzații.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *