JustițiePolitică

VIDEO/ Procurorii anticorupție cer recuzarea unui judecător ce examinează dosarul lui Dodon. Magistratul este rudă cu Plahotniuc

Procurorii anticorupție au cerut recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan din completul de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, care urmează să se pronunțe pe recursurile în cazul lui Igor Dodon. Procurorii menționează că Morozan ar fi rudă cu fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc și din acest motiv cer recuzarea acestuia, scrie Realitatea.md.

„Fratele domnului judecător este căsătorit cu sora domnului Plahotniuc. Aceasta este o relație de rudenie prin afinitate și urma să fie declarată de către domnul judecător”, a declarat procurora de caz.

„Tot în aceleași circumstanțe a fost săvârșită o altă infracțiune și anume coruperea activă de către Plahotniuc Vladimir și Iaralov Serghei, cauză penală pornită pe faptul corupere activă care a fost conexată la această cauză penală. Noi vom prezenta instanței probe care constituie temei de recuzare și judecătorului menționat. Ori este foarte bine cunoscut că judecătorul în cauză anterior a fost în relații de rudenie prin afinitate cu Vladimir Plahotniuc, liderul grupului criminal organizat în interesul căruia a acționat Dodon Igor și a primit mijloace financiare”, a precizat procurorul de caz, Petru Iarmaliuc.

Ședința de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, unde se examinează recursul procurorilor a început la ora 13:00.

Vă amintim că, în data 26 mai, Judecătoria Ciocana i-a aplicat lui Dodon 30 de zile de arest la domiciliu, dar nu în penitenciar cum au solicitat procurorii.

După ședință, judecătorii și procurorii au anunțat că vor contesta decizia astăzi, 31 mai, considerând că plasarea în arest la domiciliu a învinuitului ar putea aduce prejudiciu anchetei prin faptul că, Dodon ar putea distruge probe, influența martorii, fugi din țară sau discuta cu alte persoane implicate în dosar.

Cumnatul lui Dodon, care figurează în același dosar, Petru Merineanu, a fost plasat în Penitenciarul nr.13, pentru 30 de zile, așa cum a solicitat acuzarea.

Apărătorii lui Merineanu vor veni și ei mâine la Curtea de Apel Chișinău pentru a contesta decizia magistraților.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *