CSI / RusiaUE / Nato

VIDEO. Propagandiștii Moscovei se plâng că UE a jefuit poporul rus: „Au luat banii oamenilor de rând”

Televiziunile rusești au difuzat un nou moment propagandistic pentru consumul intern, acuzând acum Uniunea Europeană că a „jefuit poporul rus” și pe oamenii de rând din Rusia, scrie Hotnews.

„Au sosit vești foarte importante. Țările UE au raportat Comisiei Europene înghețarea unor active ale Băncii Centrale [Ruse] în valoare de peste 200 de miliarde de euro”, afirmă prezentatorul emisiunii de la televiziunea Rossiya-1.

„De ce este această știre importantă? Active în valoare de 200 de miliarde de euro, subliniez, ale Băncii Centrale. Cu alte cuvinte, nu iahturi ale oligarhilor. Cred că atunci când oamenii noștri aud de confiscarea unui palat sau iaht undeva ei rânjesc oarecum, dându-și seama că aceste acțiuni sunt ilegale, dar totuși…”, continuă acesta.

„[Însă] aceștia sunt bani ai profesorilor, doctorilor. Aceștia sunt bani pentru drumuri, pentru poduri, pentru școli noi. Altfel spus, Comisia Europeană a jefuit poporul rus, oamenii de rând”, acuză el.

Datele care au cauzat supărare la Moscova

Comentariile de la Rossiya-1 au venit după ce Comisia Europeană a precizat joi că valoarea activelor rusești înghețate în statele membre după declanșarea invaziei în Ucraina a depășit pragul de 200 de miliarde de euro și că acestea vor rămâne imobilizate în contextul discuțiilor despre posibila lor folosire la reconstrucția Ucrainei.

Anunțul făcut de executivul blocului comunitar a venit după ce al zecelea pachet de sancțiuni adoptat împotriva Rusiei a obligat băncile să raporteze dimensiunea activelor înghețate.

„UE este angajată să garanteze că Rusia plătește pentru pagubele produse în Ucraina”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al UE Christian Wigand.

El a adăugat că UE „explorează modalități de a utiliza activele rusești înghețate și imobilizate pentru acest obiectiv”.

Noile date arată de asemenea că UE a înghețat active rusești private în valoare de 24,1 miliarde de euro ce aparțin unor persoane sau entități împotriva cărora blocul comunitar a impus sancțiuni din cauza invaziei pe care Vladimir Putin a declanșat-o în data de 24 februarie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *