CSI / Rusia

VIDEO / Proprietarul camionului care a explodat pe podul Crimeei e în viață: „Nu am nimic de-a face cu ceea ce s-a întâmplat pe pod”

Camionul care a explodat, sâmbătă dimineața, pe podul Crimeei venea din Rusia și aparținea unui tânăr în vârstă de 26 de ani. Acesta a spus că, de fapt, camionul era folosit de unchiul său, care făcea transport de mărfuri, scrie portalul rusesc Gazeta, care publică și un videoclip cu Samir Iusubov.

Iusibov, care are 26 de ani, a declarat că nu a fost implicat în incident. Mesajul său video a fost publicat de canalul de Telegram Baza.

„Eu, Iusubov Samir Seimuroglu, născut în 1996, nu am nimic de-a face cu ceea ce s-a întâmplat pe podul din Crimeea”, a declarat proprietarul camionului. Samir Iusibov.

Iusubov a confirmat că vehiculul, un model International Prostar produs de americanii de la International Truck, era înregistrat pe numele său, dar unchiul său, Mahir Iusubov, transporta mărfuri cu el.

Unchiul tânărului, în vârstă de 51 de ani, se presupune că era la volan în momentul exploziei. Presa rusă a scris că rudele l-au identificat în imaginile de la punctul de control, înainte de a intra pe pod.

RBC, citând o sursă din agențiile de aplicare a legii din Rusia, a scris că șoferul camionului a primit o comandă de transport de îngrășăminte, pe internet.

Camionul International Prostar care a explodat pe pod. Foto: Telegram/ Baza

Potrivit surselor citate, rudele lui Iusubov sunt acum căutate, iar Samir se află în străinătate. Potrivit canalului de Telegram Mash, Mahir s-a mutat în Krasnodar în urmă cu doi ani, împreună cu familia sa.

Canalul Telegram Shot a reușit să comunice cu sora proprietarului camionului roșu. Femeia nu crede că fratele ei, Samir Iusubov, a fost implicat în explozie.

„Îți spun că acest lucru nu este adevărat… Am citit tot felul de prostii, prostii. Am citit deja destule”, a spus ea.

Podul Crimeei, la câteva zeci de minute după explozie. Foto: Profimedia Images

În urma exploziei pe podul care leagă Crimeea de Rusia, trei persoane au murit a anunțat serviciul de presă al Comitetului de anchetă al Rusiei: „Potrivit datelor preliminare, în urma incidentului au murit trei persoane. Este vorba, probabil, de pasagerii unui autoturism care se afla lângă camionul aruncat în aer. Trupurile a doi bărbați și o femeie au fost scoase din apă”.

Autoritățile nu au făcut niciun anunț legat de șoferul vehiculului, dar se presupune că el a murit la volan, în momentul exploziei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *