Politică

VIDEO. Protest la Vama Sculeni. Peste 120 de persoane cu dublă cetățenie au protestat față de noua lege cu privire la aflarea vehiculelor cu numere străine pe teritoriul R.Moldova

Peste 120 de persoane cu dublă cetățenie (a României și a Republicii Moldova), care dețin permise românești, dar și automobile înmatriculate în România, s-au mobilizat și au protestat, duminică, 15 ianuarie, în Vama Sculeni, împotriva noii legi cu privire la amplasarea vehiculelor cu numere străine pe teritoriul Republici Moldova, transmite Replicamedia.md.

De asemenea, ei au semnat și o petiție în care au cerut ca să fie menținute prevederile vechiului Cod Vamal în privința întroducerii mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare străine, anularea celor 180 de zile impuse de noul Cod Vamal, considerând o încălcare a dreptului cetățenilor cu dubla cetățenie și nu doar.

Totodată aceștia au cerut și micșorarea tarifului la vinietă.

Vă amintim că, într-un comunicat emis de Serviciul Vamal, începând cu data de 1 ianuarie 2023, persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente au dreptul de a introduce mijloace de transport declarate prin acțiune şi plasate sub regim vamal de admitere temporară pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, pe un termen de până la 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive, fără excepții.

Astfel, ca urmare a intrării în vigoare a modificărilor operate la Codul vamal al Republicii Moldova a fost exclusă prevederea conform căreia mijloacele de transport auto introduse pe teritoriul vamal de către persoanele fizice cu domiciliul în orice stat străin şi care deţin permis de conducere emis în ţara în care au domiciliu, declarate prin acţiune, se pot afla pe teritoriul vamal al Republicii Moldova pe un termen mai mare de 180 zile, până la 3 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *