Actualitate

VIDEO/ Protest masiv la Kiev! Sute de antreprenori vor să ia cu asalt Rada Supremă a Ucrainei. Sunt victime

Zi cu proteste la Kiev în fața Radei Supreme, acolo unde sute de antreprenori individuali vor să ia cu asalt instituția. Mai mult decât atât, forțele de ordine au reținut mai multe persoane după ce între protestatari și aceștia a avut loc o încăierare.

Presa de la Kiev informează că sunt reținuți doar bărbați. Antreprenorii sunt revoltați față de o lege care prevede introducerea obligatorie a caselor de marcat.

Unian.net scrie că în urma încăierărilor dintre protestatari și forțele de ordine, există victime. Paramedicii prezenți la fața locului ar fi acordat primul ajutor medical persoanelor care au avut de suferit.

Organele speciale au aplicat gaze lacrimogene.

Ria Novosti, cu trimitere la surse din Kiev, afirmă că o persoană s-a stins din viață la fața locului.

Persoanele care au fost reținute de către poliție au fost percheziționate, apoi urcate într-un autobuz și duși într-o direcție necunoscută. În prezent, pichetarii încearcă din nou să intre în Rada.

Cordoanele de poliție nu le permit încă să facă acest lucru. În timpul ciocnirilor anterioare, protestatarii au reușit să spargă gardul și s-au apropiat foarte mult de parlament. Presa ucraineană relatează arestarea unuia dintre organizatorii acțiunii, liderul mișcării publice pentru drepturile antreprenorilor, Serhiy Dorotich, însă această informație nu a fost confirmată de autorități.

Protestatarii spun că „nu intenționează să se oprească” până nu vor avea o întâlnire cu deputații.

Marți, câteva sute de reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii au organizat un protest în fața clădirii Radei Supreme, cerând adoptarea unor legi care să le ușureze munca. Printre cereri se numără desființarea utilizării obligatorii a caselor de marcat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *