Social

VIDEO. Protestatarii care vor să ajungă la mitingul din centrul Capitalei ar fi stopați. Ce spune Poliția?

Transportatorii din mai multe localități din țară, care urmează să ajungă la mitingul pașnic din centrul Capitalei, ar fi stopați și somați să nu aducă, cel puțin despre acest lucru anunță organizatorii, relatează Realitatea.md.

Poliția spune însă că, nu îngrădește sub nici o formă libera deplasare a cetățenilor spre Capitală, doar că asigură neadmiterea blocării traseelor, ceea ce ar putea perturba alte măsuri stabilite în Chișinău.

„Majoritatea transportului care aduce cetățenii din direcția Cimișlia spre Capitală este reutilat și nu corespunde normelor tehnice. Respectiv, polițiștii au inițiat procedura de documentare și neadmitere a deplasării mai departe, în contextul în care anterior au fost înregistrate cazuri de accidente, explozii a unităților de transport”.

De asemenea, oamenii legii precizează că mijloacelor de transport care corespund cerințelor tehnice le-a fost permisă deplasarea, doar că pasagerii au refuzat, condiționând Poliția de a nu da curs procedurii de documentare a neregulilor depistate și permiterea de a se deplasa toți împreună.

„Persoanele care intenționează să ajungă în centrul Capitalei, în acest moment blochează traseul la intrarea în mun. Chișinău dinspre Stăuceni. Precizăm că asemenea acțiuni nu pot fi acceptate, în contextul în care această arteră este una importantă de legătură cu Capitala, iar restul cetățenilor nu ar trebui să fie deranjați în timpul deplasării, în principal serviciile speciale de urgență”, mai spune Poliția.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *