Internațional

VIDEO. Proteste violente la Lyon, în favoarea Hamas: ”Israel criminal, Macron complice”

Aproximativ 150 de persoane s-au adunat luni, 9 octombrie, în Lyon, Franța. Evenimentul a fost supravegheat de Poliție, fiind o manifestare în favoarea Hamas.

Manifestația fusese interzisă de prefectură. Serviciile franceze de stat explică faptul că această demonstrație nu a făcut obiectul niciunei declarații prealabile, relateză televiziunea BFM TV și Stiripesurse.

”Israel criminal, Macron complice”, au scandat cei prezenți, după care au izbucnit primele tensiuni.

Poliția a folosit gaze lacrimogene în timp ce două încărcături au fost trase chiar înainte de ora 19:00 pentru a dispersa protestatarii. Patru persoane au fost arestate și opt amendate, a aflat BFM Lyon de la prefectură.

Grupul Antifa Lyon, organizatorul evenimentului, a asigurat că vor fi prezenți în stradă pentru a-și arăta sprijinul pentru ”rezistența palestiniană”.

În ordinul său de interzicere, serviciile prefecturii franceze au declarat că se tem de incidente între persoane din mișcarea pro-palestiniană și membri ai comunității evreiești. Mai ales că în zona Lyon au fost găsite etichete pro-palestiniene și afișe pro-palestiniene au fost lipite în tramvaiul T4 în acest weekend.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *