CSI / RusiaExterne

VIDEO/ „Putin a arătat ONU degetul mijlociu” prin atacul cu rachete asupra Kievului

„Putin a arătat ONU degetul mijlociu” prin atacul cu rachete asupra Kievului chiar în timp ce șeful ONU, Antonio Guterres se afla în capitala Ucrainei, a declarat vineri edilul capitalei Vitalie Kliciko citat de BBC și Euronews.

„Este simbolic faptul că atacul s-a produs în timp ce secretarul general al ONU era în Kiev. Așa îl salută ei. Putin a arătat ONU degetul mijlociu”, a spus Kliciko.

Secreatrul general al ONU tocmai se întâlnise cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski când rușii au lovit un cartier din Kiev. De amintit că Antonio Guterres a fost la Moscova, la începutul săptămânii, fiind primit chiar de Vladimir Putin.

Vineri, Moscova a confirmat atacul cu rachete asupra Kievului în care o jurnalistă a postului de Radio Europa Liberă-Ucraina a murit, iar alte 10 persoane au fost rănite.

Rachetele rusești au lovit un bloc cu 25 de etaje, distrugând parțial două nivele ale acestuia.

Ministerul rus al apărării a confirmat atacul dar a susținut că rachetele de înaltă precizie și rază lungă de acțiune au vizat o fabrică de rachete din capitala Ucrainei, distrugând unitățile de producție.

Deocamdată, Moscova nu a comentat faptul că a lovit zone rezidențiale, cauzând victime în rândul civililor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *