CSI / RusiaExterne

VIDEO/ „Putin a arătat ONU degetul mijlociu” prin atacul cu rachete asupra Kievului

„Putin a arătat ONU degetul mijlociu” prin atacul cu rachete asupra Kievului chiar în timp ce șeful ONU, Antonio Guterres se afla în capitala Ucrainei, a declarat vineri edilul capitalei Vitalie Kliciko citat de BBC și Euronews.

„Este simbolic faptul că atacul s-a produs în timp ce secretarul general al ONU era în Kiev. Așa îl salută ei. Putin a arătat ONU degetul mijlociu”, a spus Kliciko.

Secreatrul general al ONU tocmai se întâlnise cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski când rușii au lovit un cartier din Kiev. De amintit că Antonio Guterres a fost la Moscova, la începutul săptămânii, fiind primit chiar de Vladimir Putin.

Vineri, Moscova a confirmat atacul cu rachete asupra Kievului în care o jurnalistă a postului de Radio Europa Liberă-Ucraina a murit, iar alte 10 persoane au fost rănite.

Rachetele rusești au lovit un bloc cu 25 de etaje, distrugând parțial două nivele ale acestuia.

Ministerul rus al apărării a confirmat atacul dar a susținut că rachetele de înaltă precizie și rază lungă de acțiune au vizat o fabrică de rachete din capitala Ucrainei, distrugând unitățile de producție.

Deocamdată, Moscova nu a comentat faptul că a lovit zone rezidențiale, cauzând victime în rândul civililor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *