CSI / Rusia

VIDEO. Putin a fost văzut venind la Kremlin miercuri seara târziu. Peskov confirmă şi susține că președintele rus are un program încărcat

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a confirmat informaţiile de pe Telegram potrivit cărora preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a sosit miercuri seara târziu la Kremlin, dar a explicat acest lucru prin particularităţile programului său de lucru, relatează agenția rusă TASS.

„Într-adevăr, Putin a sosit la Kremlin”, a confirmat Dmitri Peskov, joi, după ce reporterii acreditaţi la Kremlin l-au întrebat despre informaţii care circulă pe Telegram, potrivit cărora președintele rus ar fi ajuns la sediul Preşedinţiei ruse miercuri seara, în jurul orei locale 22:00. Vestea s-a rostogolit pe reţelele sociale şi oamenii s-au întrebat care ar fi motivul acestei vizite nocturne.

„Putin are un apartament la Kremlin unde rămâne peste noapte destul de des. El a lucrat ieri în Ogarevo (reşedinţa şefului statului de lângă Moscova, în Novo-Ogarevo – n.r.) şi, după ce şi-a terminat toate treburile în Ogarevo, pentru că azi avea întâlniri la Kremlin destul de devreme, a venit la Kremlin”, a explicat Peskov.

De asemenea, acesta a descris astfel de mişcări ale lui Putin ca fiind ”o practică obişnuită”.

”Se întâmplă foarte des”, a asigurat el.

La sfârşitul lunii martie, preşedintele a declarat că a avut partea informală a discuţiilor din 20 martie cu preşedintele chinez Xi Jinping într-un apartament de la Kremlin, unde, ”stând lângă şemineu şi sorbind ceai”, liderii au avut o conversaţie lungă. Putin l-a invitat şi pe omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko în acest apartament la începutul lunii aprilie, notează TASS.

Anterior, Peskov a declarat pentru TASS că şeful statului foloseşte apartamentele oficiale dintr-o aripă a Kremlinului ”atunci când programul său de lucru se aglomerează”, iar acest lucru se întâmplă ”foarte des odată cu începerea operaţiunii militare speciale” din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *