CSI / Rusia

VIDEO/ Putin a început deodată să vorbească despre Suedia. „Acum este rândul nostru să ne revendicăm pământurile”

La deschiderea unei expoziții dedicate țarului Petru I, Vladimir Putin s-a comparat cu acesta și a vorbit despre planurile sale față de războiul din Ucraina. „Trebuie să obținem ceea ce ne-a aparținut cândva”, a declarat Putin, citat de site-ul polonez Onet.

Joi, la Moscova, a fost deschisă o expoziție dedicată țarului Petru I menită să sărbătorească împlinirea a 350 de ani de la nașterea țarului. Vladimir Putin a fost prezent la vernisajul expoziției și a vorbit de pe o scenă cu tinerii prezenți la eveniment. S-a comparat cu țarul și a subliniat modul în care politica sa se încadrează în istoria Rusiei. După cum a afirmat el, sarcina lui și a Rusiei este în primul rând să recâștige teritorii care au fost cândva sub stăpânire rusă.

„Trebuie să obținem ceea ce ne-a aparținut cândva”, a spus el.

„Luptăm pentru ce e al nostru”

Cucerirea teritoriilor care nu aparțin Rusiei în prezent este așadar o „apărare” din perspectiva sa.

„Trebuie să ne apărăm. Luptă pentru ceea ce este al nostru. Este evident”, ​​a spus Putin.

De asemenea, cuvintele lui arată că este gata să ducă război pentru o lungă perioadă. După cum a afirmat, „Petru I cel Mare a purtat marele război din nord timp de 21 de ani”. În legătură cu referirea la acest război, în discursul lui Putin a apărut și Suedia.

„În timpul războiului cu Suedia, Petru cel Mare nu a cucerit nimic”, a spus Putin.

„A luat înapoi ceea ce ne aparținuse mereu, deși toată Europa a recunoscut că aceste pământuri aparțin Suediei. Acum este rândul nostru să ne revendicăm pământurile”, a mai adăugat el.

„Afirmația lui Putin nu este adevărată. După războiul pe care l-a menționat, Rusia a preluat teritoriile pe care acum se află Estonia și Letonia, care până în 1721 nu fuseseră niciodată conduse definitiv de țarii Rusiei”, scrie site-ul polonez.

Finlanda și Suedia vor în NATO, Turcia se opune Afirmațiile lui Putin apar în contextul în care Finlanda şi Suedia au solicitat luna trecută să adere la NATO, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Cele două țări însă se confruntă cu opoziţia Turciei, care acuză cele două state nordice că sprijină sau adăpostesc militanţi kurzi şi alte grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.

Sursa: Libertatea.ro


comentarii

  1. Omul acesta e nebun de legat. Să vorbești în astfel de mod în secolul XXI e de neimaginat. Ne întoarcem la Evul Mediu sau la cuceririle romanilor, grecilor, la Napoleon și Bismark? A căpiat tipul acesta. Și o face public. Am impresia că e bolnav
    mental. Oare de ce apreciază atât de mult războiul? Ce, el nu știe că asta înseamnă moarte, distrugeri? Oare nu-i ajung resursele naturale pe care le are Rusia? Oare nu le ajung, nu mai încap în spațiul în care locuiesc? Sincer, nu m-am așteptat de la un conducător de stat să elogieze războiul, să instige și să cheme atât de dechis la război.

    1. El vorbeste exact ca orice conducator rus puternic, care toti pana la unul cand puneau ochii pe un teritoriu, de scuze nu aveau nevoie, ele puteau fi inventate mai tarziu, in voie si cu cinism. Istoria se repeta din cauza indivizilor, de integritate morala si sau intelectuala indoielnica, ajunsi la carma tarilor care ar fi trebuitu sa fie contraputerea de tarc a rusiei; De parca secolul e creator de pace si nu barbatii acelui secol….

  2. Vai Doamne, suedezii s-au saturat sa mai traiasca in mizerie. Asteapta cu flori armata eliberatoare.
    Asta a ajuns la ultimul grad de dementa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.