CSI / RusiaRăzboi

VIDEO Putin, cu paharul în mână, anunță că bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei vor continua

Vladimir Putin a asigurat joi, 8 decembrie, că bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei vor continua, adăugând că acestea sunt în continuare represalii pentru atacul din 8 octombrie asupra podului Crimeii, relatează agenţiile AFP.

”Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei ţări vecine. Da, o facem. Dar cine a început? Cine a lovit podul Crimeii? Cine a aruncat în aer liniile electrice ale centralei nucleare de la Kursk (pe teritoriul rus, n.red)? Cine a întrerupt apa în Doneţk?”, a declarat Putin la o ceremonie de decorare a militarilor ruşi.

Insistând asupra opririi aprovizionării cu apă în regiunea separatistă prorusă Doneţk, dictatorul rus a acuzat Ucraina de un ”act de genocid”.

De asemenea, el le-a reproşat politicienilor occidentali că închid ochii în faţa acţiunilor responsabililor ucraineni. În schimb, ”când noi începem să facem ceva ca răspuns, zgomotul, gălăgia, pocnetele se aud în tot universul”, a ironizat președintele Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *