CSI / RusiaInternațional

VIDEO. Putin îl primește pe Jinping la Kremlin: „Rusia și China au multe sarcini și obiective comune”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin se întâlnește la Kremlin cu președintele chinez Xi Jinping, aflat într-o vizită de trei zile la Moscova, potrivit agenției de presă ruse de stat RIA, citată de The Guardian.

„Este simbolic faptul că în urmă cu exact 10 ani Xi Jinping a efectuat prima sa vizită în calitate de președinte al Republicii Populare Chineze. În întreaga lume – acest lucru [dezvoltarea Chinei] prezintă un interes real și chiar vă invidiem puțin”, a declarat Putin, potrivit postului de televiziune Rossiya 24.

„China a făcut un progres în ultimii ani”, a remarcat dictatorul rus cu privire la eficiența economiei și guvernării chineze.

De asemenea, Putin a declarat că a analizat cu atenție planul Chinei de a rezolva situația din Ucraina.

„Planul Beijingului pentru Ucraina poate fi discutat, Rusia este întotdeauna deschisă la procesul de negociere”, a afirmat președintele rus.

Xi Jinping îl numește pe Putin un prieten drag și afirmă că „am ales Rusia ca primă vizită după ce am fost reales (în funcție – n.r.)”.

„Ar trebui să existe o relație strânsă între țările noastre”, i-a spus Xi lui Putin.

Totodată, Xi Jinping a urat Rusiei prosperitate și și-a exprimat speranța că populația îl va susține pe Putin la alegerile de anul viitor.

„Rusia și China au multe sarcini și obiective comune”, a precizat președintele rus.

„Sub conducerea lui Xi Jinping, China va continua să se dezvolte și să își atingă obiectivele”, a mai spus Putin.

„Întotdeauna ne tratați într-un mod pozitiv, ne acordați sprijin, noi simțim acest lucru, vă suntem recunoscători”, a declarat Xi în cadrul întâlnirii cu Putin.

Menționăm că discuțiile oficiale sunt programate pentru marți, 21 martie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *