CSI / Rusia

VIDEO. Putin, iritat de prelegerea unui vicepriministru rus, într-o ședință transmisă în direct la TV: „De ce faci pe prostul?”

Dictatorul Rusiei Vladimir Putin s-a arătat vizibil iritat de o problemă legată de contractele de achiziții pentru aeronave civile și militare, Putin i-a ținut o prelegere unui vicepriministru, în mijlocul Consiliului de Miniștri, difuzat la televizor.

Miercuri, 11 ianuarie, în mijlocul ședinței guvernamentale, președintele rus s-a înfuriat pe Denis Manturov, vicepremier care a fost nevoit să suporte umilința în direct la TV.

„În ceea ce privește avioanele, totul este pregătit, inclusiv programele de testare, certificare și înlocuire a importurilor pentru Superjet și MS-21. Totul este gata”, a declarat Manturov, moment în care Putin l-a întrerupt, vizibil nervos, scrie Le Figaro.

„Denis Valentinovici, ai totul pregătit, dar fără contracte. Haide să încheiem discuția chiar acum. De ce să ne batem joc unul de altul? Știu că nu există contracte cu întreprinderile, mi-au spus chiar directorii. De ce faci pe prostul? Când vor fi încheiate contractele? Asta te întreb. Directorii întreprinderilor îmi spun că nu există contracte și tu îmi spui că totul este gata”, a tunat Putin.

Ulterior, imaginile au fost difuzate cu tot cu transcript și pe site-ul oficial al Kremlinului. Președintele rus a prezidat prin videoconferință ședința cabinetului.

„La începutul întâlnirii, îl rog pe Denis Valentinovici Manturov să vorbească despre modul în care se realizează instrucțiunile de implementare a programelor pe termen lung de actualizare a flotei de avioane și a flotei de transport pe apă. De asemenea, am fost implicați activ în acest ultimul an și toată lumea înțelege urgența acestor probleme, în special în transportul aerian. Am discutat acest subiect cu doar o lună în urmă la Consiliul de Dezvoltare Strategică. Sa trecem la treaba. După cum am sugerat, va începe Denis Valentinovici Manturov. Te rog”, spune Putin.

Ministrul are un discurs de câteva minute în care raportează diverse probleme economice, iar după ce e admonestat dur de Putin încearcă să explice.

Președintele nu acceptă explicațiile și continuă să-l admonesteze pe ministru.

Putin: Totul trebuie făcut într-o lună. Despre ce vorbim? Nu înțelegem condițiile în care trăim? Vă rog să finalizați această lucrare în termen de o lună. Bine?

Dmitri Manturov: Vom încerca să facem tot posibilul cu colegii noștri din blocul economic. Mulțumesc.

Putin: Nu, nu încerca să faci tot ce poți, te rog fă-o într-o lună. Acest lucru trebuie făcut într-o lună, nu mai târziu. Bine?

Dmitri Manturov: Da.

Putin: Înțelegi de ce am vorbit despre asta? Am observat o parte din formulare. Ai spus: „O vom face în curând”. Ce este „în viitorul apropiat”? Ar trebui să fie clar, clar, de înțeles. Nu vorbesc despre aiureli, nu? Directorii de întreprinderi spun: nu există contracte. Bine, hai să vorbim mai multe cu tine. Vorbim cu tine în fiecare zi și vom vorbi azi și din nou mâine.

În mijlocul conflictului din Ucraina, Rusia se află de câteva luni într-o economie de război. Aceste „contracte” menționate de Vladimir Putin sunt cele pe care statul le poate semna cu industriașii, astfel încât aceștia să-și transforme capacitățile în zone de producție militară.

Scena a devenit virală pe rețelele sociale și în platourile televiziunilor care au difuzat-o și mulți au văzut în furia președintelui rus „nervozitate” față de situația militară din Ucraina și chiar o pierdere a controlului.

Dar Putin are astfel de ieșiri față de oamenii din subordinea lui.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *