Social

VIDEO. R. Moldova se înscrie în Registrul daunelor cauzate de Rusia după invadarea Ucrainei. „Este timpul să spunem tare și clar că nimeni nu este mai presus de lege”

Republica Moldova se înscrie în Registrul daunelor cauzate de Rusia după invadarea Ucrainei, a anunțat președinta Maia Sandu, la summitul Consiliului Europei (CE).

De asemenea, șefa statului a vorbit despre supremația legii și a democrației, menționând că în ultimii ani Moldova a muncit pentru a reduce influența oligarhilor în politică, economie și mass-media. Ea a mai menționat că am avansat în indicii libertății presei și justiției, dar și în ceea ce privește percepția corupției, scrie Realitatea.md.

„Mesajul meu de astăzi pentru dumneavoastră este că acolo unde există voință politică, se întâmplă schimbarea. Democrațiile se maturizează. Societățile devin mai rezistente. (…) Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a zguduit întregul continent european. Deși nimic nu se compară cu distrugerile suferite de Ucraina, și noi simțim undele de șoc ale războiului care se petrece chiar lângă granița noastră. Suntem victimele metodelor hibride susținute de către Rusia, concepute pentru a ne destabiliza democrația. Agresiunea declanșată de Rusia împotriva Ucrainei a afectat securitatea noastră națională și ne-a creat un mediu incert. (…) Cel mai bun mod de a ne consolida democrația și libertatea îl reprezintă aderarea la Uniunea Europeană. (…) Este timpul să spunem tare și clar că nimeni nu este mai presus de lege. Moldova se înscrie în Registrul daunelor cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia”, a conchis Maia Sandu.

Ea a mulțumit Consiliului pentru parteneriat și consolidarea democrației. Ea a punctat că autoritățile vor continua să colaboreze, pentru a apăra valorile europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *