CSI / RusiaRăzboi

VIDEO. „Rar moment de luciditate la televiziunea de stat rusă”. Un fost politician israelian îl contrazice în direct pe propagandistul Soloviov: „Este obscen, este criminal să bombardezi orașe pașnice”

Ziarista americană Julia Davis, specializată în monitorizarea televiziunilor rusești, a observat un „rar moment de luciditate la televiziunea de stat rusă”, când fostul politician israelian Yaakov Kedmi a reacționat dur după ce propagandistul favorit al lui Putin, Vladimir Soloviov a început din nou să amenințe cu ștergerea de pe fața pământului a orașelor Kiev și Harkov, trasnsmite G4media.

Astfel, în cadrul unei discuții despre războiul din Ucraina, Soloviov a afirmat: „Am întrebat de 100 de ori, de ce nu spunem: dacă ne bombardați, Harkov va fi distrus, șters de pe suprafața pământului, Kievul va fi distrus”.

După ce a ascultat intervențiile altor doi invitați, Yaakov Kedmi, fost politician și diplomat israelian, născut în Moscova, care din 2014 este invitat în mod regulat la dezbateri geopolitice la televiziunile rusești, a replicat că nu este de acord cu „două lucruri” spuse de propagandistul Soloviov.

„Este obscen, nu este constructiv, este criminal să bombardezi orașe pașnice. Aceste vorbe, să ștergi Kiev și Harkov de pe fața pământului, ele nu ar trebui rostite, în special în Rusia”, a declarat Kedmi, înainte de a adăuga:

„Nu a existat niciun război în istorie în care bombardarea unui oraș pașnic, a populației civile, să conducă vreodată la vreun fel de rezultate pe câmpul de luptă. Vor fi descurajați de asta? Când s-a întâmplat vreodată? Nu s-a întâmplat în niciun război”.

Soloviov a intervenit în discuție:

„Bine, atunci vom continua să răspundem la nivelul unei fetițe din clasa a 5-a, care plânge că orașele noastre pașnice sunt bombardate”

„Nu asta am spus”, a replicat Kedmi, după care a adăugat, pe un ton iritat:

„Dacă tu ai doupă opțiuni, eu am 20. Dar nu este o opțiune să bombarrdezi un oraș pașnic și populația sa. Nu poți bombarda orașe pașnice! Aceste lucruri nici măcar nu ar trebui rostite. Să ștergi un oraș de pe fața pământului este obscen. Există 1001 moduri de a lupta fără a te atinge de civili”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *