CSI / Rusia

(VIDEO: RĂZBOI ÎN UCRAINA) Aviația a lichidat două posturi de control din Lugansk iar teroriștii și-au distrus propria clădire

"Rezistența informațională" anunță că are loc o amplă acțiune în orașul Donesk unde este implicată aviația dar și infanterie motorizată. Sunt vizate sediile administrației locale, a securității dar și a grănicerilor. 

Aviația ucraineană a distrus astăzi două posturi de control în cadrul operațiunii anti-teroriste din Lugansk. "În timp ce elicopterul se întorcea, teroriștii au vrut să-l doboare. A intrat în funcțiune sistemul defeniv ("capcane termice") și rachetă lansată de ei a explodat în clădirea adminsitrației locale pe care o ocupau teroriștii (vezi video de mai jos)", anunță Vladislav Seleznev.

(UPDATE 16.50) Grănicerii care deja de 12 ore se luptă cu teroriștii au nevoie de ajutor, scrie presa ucraineană. 
(UPDATE 16.00)
 
(UPDATE 15.55) Teroriștii i-au răpit pe șefii miliției din Amvrosievka și Tores din regiunea Doneșk.
(UPDATE 15.45) Președintele federației Ruse, Vladimir Putin nu se va întâlni cu președitele nou ales al Ucrainei, Piotr Poroşenko, scrie presa ucraineană. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvând al președintelui rus, care a menționat că deocamdată nu s-a discutat o astfel de problemă.

(UPDATE 15.30) Grădiniță din Slaviansk

(UPDATE 14.33) Confruntările între regimentul din Lugansk și teroriști continuă. De pe teritoriul regimentului sunt evacuați răniții și soldații uciși. 

(UPDATE 14.30) Persoane înarmate îmbrăcate în haine de camuflaj au sechestrat redactorii-șef de la două publicații din Donețk. 

(UPDATE 11.10) Presa ucraineană scrie că în urma atacului din Lugansk din această dimineață, au fost răniți 7 grăniceri, dintre care 3 sunt în stare gravă, iar în rândul teroriștilor, 9 persoane au fost rănite, iar 5 au murit.

(UPDATE 10.30) Lugansk

(UPDATE 10.25) Pe Internet au fost publicate imagini în care apare întreprinderea "Stromașa" după atacul armat.


 


(UPDATE 10.15) În Slaviansk au fost auzite și în această dimineață explozii și focuri de armă. Anunțul a fost făcut de către un utilizator Twitter. Potrivit acestuia, pe traseul Slaviansk-Kramatorsk au fost trase focuri de armă sau efectuate explozii în apropiere de aerodrom. 

(UPDATE 10.12) Grădiniță din Slaviansk atacată de teroriști

 

(UPDATE 10.06) În urma atacului au fost răniți șapte grăniceri, anunță, Dmitri Tîmciuk. Atacatorii folosesc mitraliere grele. Potrivit sursei, aproximativ 500 de teroriști au blocat oamenii în case și împușcă de la ferestrele acestora, astfel grănicerii nu pot să-i atace. 

(Știre inițială) "Presa rusă este ridicolă și scrie că este vorba despre auto-apărare versus Sector dreapta", se arată în postarea lui Tîmciuk pe Facebook.

Grănicerii ucraineni au respins primul atac, într-o luptă ce a durat 40 de minute, dar, după câteva minute, în care și-au schimbat pozițiile, rebelii au întreprins un nou asalt pentru preluarea controlului asupra unității de grăniceri, însă fără succes, scrie unian.net.

 

 
Noul primar al Kievului, Vitali Kliciko, a promis miilor de demonstranţi adunaţi duminică, 1 iunie, în Piața Maidan că nu va folosi forţa pentru a „curăţa” piaţa, atunci când îşi preia funcţia. Discursul fostului campion la box a fost însă întâmpinat cu huiduieli, deoarece înainte de alegerile de pe 25 mai, când a câştigat fotoliul de primar al capitalei, Kliciko declarase că „Maidanul” şi-ar fi încheiat misiunea, iar Piaţa Independenţei din centrul Kievului ar trebui curăţată.

Procuratura Generală de la Kiev a anunţat că 122 de oameni au fost ucişi, iar aproximativ 200 au fost răniţi în urma implicării mercenarilor ruşi în violenţele de pe teritoriul Ucrainei. Autorităţile au iniţiat o anchetă penală în acest sens. Totodată, participanţii la Adunarea Populară organizată în capitala ucraineană au decis că Euromaidanul trebuie să rămână în centrul Kievului.

Reamintim că ieri, 1 iunie, în Lugansk teroriştii au atacat două baze militare, scrie pravda.com.ua.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *