CSI / RusiaExterne

VIDEO/ Război în Ucraina. Soldații ruși au violat paznicul unui sanatoriu, victima a decedat

În localitatea Vorzel din suburbia Kievului, militarii ruși au violat un bărbat. În urma celor întâmplate, victima a murit. Informația a fost făcută publică de către primarul orașului Bucea din regiunea Kiev, Anatolii Fedoruk, într-un interviu pentru jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon, transmite Newsmaker.md.

În cadrul interviului, jurnalistul a abordat subiectul violurilor care au fost comise în Bucea. Edilul a confirmat că numărul femeilor și adolescentelor care au avut de suferit este foarte mare. Unele dintre victime au rămas chiar și însărcinate.

În același timp, primarul orașului Bucea, Anatolii Fedoruk a subliniat că subiectul este foarte dureros, mai ales că localitatea nu este mare, iar oamenii se cunosc între ei.

De asemnea, oficialul ucrainean a mai spus că printre victime sunt și bărbați. În Vorzel, militarii pro-ruși și-au bătut joc de paznicul unui sanatoriu pentru copii.

„Este al 200-lea. După o astfel de bătaie de joc, nu a rezistat și a murit”, a spus Fedoruk.

De asemnea, edilul a mai adăugat că pe durata ocupației rusești fiecare al cincilea locuitor al orașului Bucea a fost ucis.

„Noi am socotit la Bucea: fiecare al cincilea a fost ucis dintre cei care s-au aflat în oraș pe durata ocupației. Eu personal, la fel ca mii de conaționali, simt ură față de cei care au ucis și torturat civili”, a menționat acesta.

Vă amintim că președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat pe 12 aprilie că de când soldații ruși a invadat Ucraina au fost comise sute de agresiuni sexuale, inclusiv față de copii. Despre violurile comise de militarii ruși a vorbit și responsabila de drepturile omului în Ucraina, Ludmila Denisova într-un interviu pentru BBC, aceasta a declarat că sunt multe cazuri de viol în Bucea:

„Circa 25 de fete și femei cu vârstele cuprinse între 14 și 24 de ani au fost violate în repetate rânduri în timpul ocupației în subsolul unei case din Bucea. Nouă dintre ele sunt însărcinate”, a spus oficialul.

Sursa: Newsmaker.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *