Război

VIDEO. Răzbunarea Kremlinului: Ce scria pe o dronă iraniană doborâtă deasupra Kievului

Miercuri dimineața, 14 decembrie, sistemele de apărare aeriană ale Kievului au doborât cel puțin 10 drone iraniene, potrivit primarului, Vitali Kliciko.

Menționăm că un nou atac asupra capitalei Ucrainei a avut loc astăzi dimineața, trezind locuitorii Kievului din somn.

Două clădiri administrative ale orașului Kiev din cartierul Șevcenko au fost avariate de „resturile unei drone”, au anunțat autoritățile, scrie Hotnews.

Maria Avdeeva, directorul de cercetare al Asociației Experților Europeni din Ucraina, a publicat pe Twitter imagini cu una dintre dronele doborâte în Kiev.

De asemenea, și parlamentarul ucrainean Kira Rudik a publicat o poză cu drona care a căzut în capitala Ucrainei.

 

Kremlinul s-a răzbunat pentru Reazan

Pe aripa dronei scria „Pentru Reazan”, ceea ce ar însemna ă că ar fi o răzbunare a Moscovei pentru atacul ucrainean cu drone de acum zece zile asupra a două aerodromuri din Rusia, ambele fiind folosite de Forțele Aeriene ale Moscovei ca baze pentru unitățile sale de bombardiere strategice.

Primă explozie a avut loc la aeroportul militar Dyagilevo de lângă orașul Reazan, aflat la aproximativ 185 de kilometri sud-est de Moscova, scrie Hotnews.

Această bază aeriană militară a Rusiei se află la 450 de kilometri de granița cu Ucraina.

A doua explozie, care deocamdată nu pare să fi fost anunțată de presa de stat rusă, a avut loc la baza aeriană Engels de lângă orașul Saratov aflat în sudul Rusiei.

Ucraina ar fi reușit să afecteze avioanele de tip bombardier strategic. Rusia susține că atacul ucrainenilor a fost executat cu drone sovietice și că cel puțin trei persoane au murit în urma loviturilor, potrivit sursei citate.

Menționăm că nu este prima oară când Kievul este atacat. Rusia a lansat de mai multe ori atacuri cu rachete asupra capitalei ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. În sfărșit știrile despre Ucraina sunt prezentattte echidistant. Opinia ambelor părți implicate în această confrruntare militare. E regretabil când slavii și ortodocșii se bat între ei. . Dar se bucură alții, ideea unui cantec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *