CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Regimul lui Putin a dispus deschiderea unui dosar penal împotriva unui actor rus pentru că a declarat că ar lupta de partea Ucrainei. „Nu-mi pasă dacă Rusia va fi sau nu distrusă”

Șeful Comitetului de Investigații al Rusiei Aleksandr Bastrîkin a dispus deschiderea unui dosar penal împotriva actorului Artur Smolianinov. Totul se întâmplă după ce artistul rus a declarat că dacă ar fi să meargă la război, ar lupta de partea Ucrainei și că nu îl interesează dacă Rusia va fi distrusă, informează BBC

Smolianinov, cunoscut în special pentru rolul său din „Compania a 9-a” („9-я рота”), regizat de Fiodor Bondarciuk, a declarat într-un interviu că dacă ar participa la război, ar fi de partea Ucrainei. De asemenea, el a declarat: „Sincer, nu-mi pasă dacă Rusia va fi sau nu distrusă”.

Declarațiile actorului au stârnit multe reacții din partea reprezentanților clasei politice ruse, iar cel mai vehement a fost deputatul Dumei de Stat Sultan Hamzaev, care a cerut intentarea unui dosar penal pe numele actorului.

Politicianul este de părere că Artur Smolianinov ar trebui să repete soarta jurnalistului Alexander Nevzorov, care a fost declarat „agent străin” pentru răspândirea „falsurilor militare”.

„Cred că acest actor fugar ar trebui să repete calea lui Nevzorov cu un dosar penal. Acestor actori ar trebui să li se anuleze imediat contractele pentru toate contractele de stat, filmele. În ceea ce mă privește, voi cere Comitetului de Investigații să deschidă un dosar penal împotriva acestui trădător”, a declarat acesta.

Pe 9 ianuarie, șeful Comitetului de Investigații din Rusia Alexandr Bastrîkin a anunțat că a solicitat inițierea unui dosar penal.

Artur Smolianinov a părăsit Rusia în luna octombrie 2022 și s-a pronunțat împotriva invaziei Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *