Social

(VIDEO) Repetiție pentru Ziua Independenţei în centrul Chișinăului

Iar pentru ca mâine totul să se defăşoare conform programului, organizatorii au făcut astăzi o repetiţie generală şi au verificat fiecare detaliu din scenariu.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale, pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Scena a fost instalată deja, iar specialiştii fac ultimele probe de sunet şi lumini.

"Sunetul este regulat. Luminile sunt puse. Aşteptăm să conectăm video", a spus un bărbat.

Manifestaţiile vor începe la ora 09:00, cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ulterior, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc inaugurarea oficială a sărbătorii, care va fi urmată de un spectacol folcloric.

"Au venit colectivele de la ţară. O să încercăm să organizăm chiar o defilare, o paradă a portului popular", a menţionat regizoarea Lidia Panfil.
Şi asta nu e tot.

După ora 22:00, interpreţii autohtoni vor impresiona cu talentul lor în cadrul unui spectacol de excepţie. Printre cei care vor urca în scenă se numără Geta Burlacu, Nelly Ciobanu şi Gheorghe Ţopa.

Cei care vor participa la eveniment vor putea gusta din bucatele tradiţionale moldoveneşti. Autorităţile au interzis însă vânzarea băuturilor alcoolice în centrul capitalei. Totodată, poliţiştii atenţionează că persoanele înarmate şi cele care sunt în stare de ebrietate nu vor putea intra în piaţă.

"Vor exista filtre poliţieneşti şi orice persoane care vor accede în zona PMAN vor fi supuse controlului", a declarat şeful de direcţie la Ministerul Afacerilor Interne, Marin Maxian.

Pe 27 august, ordinea în centrul Capitalei va fi supravegheată de peste 500 de poliţişti.

Sursa: publika.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *