CSI / Rusia

VIDEO. Rusia susține că face exerciții cu rachete Kalibr în Marea Japoniei

Un submarin rusesc aflat în Marea Japoniei a lovit o țintă terestră aflată la peste 1.000 de kilometri distanță cu o rachetă de croazieră Kalibr în cadrul unui exercițiu, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării, același tip de proiectil pe care Moscova o folosește în conflictul din Ucraina, transmite Hotnews.

De asemenea, ministerul rus al Apărării a publicat o înregistrare video care arată cum racheta iese de sub apă și apoi lovește o țintă într-o zonă de antrenament din regiunea Khabarovsk, în estul Rusiei, la aproximativ 30 de km de granița cu China.

Rusia, blocată într-o dispută teritorială veche de zeci de ani cu Tokyo în legătură cu un lanț de insule din Pacific, a declarat că un număr nedezvăluit de nave, avioane și drone ale Flotei sale din Pacific au fost, de asemenea, implicate în exercițiu, securizând perimetrul.

Moscova a folosit rachete Kalibr pentru a ataca mai multe ținte din Ucraina, inclusiv centrale electrice, lansându-le de pe nave și submarine în Marea Neagră.

Armata rusă a staționat 13 nave de război în serviciul activ în Marea Neagră, dintre care patru sunt echipate cu rachete Kalibr.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *