CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Rușii atacă dezlănțuit în Ucraina: Au lovit o biserică. Asalt asupra Kievului

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 15 drone care se îndreptau spre Kiev, în noaptea de miercuri până joi, a declarat şeful administraţiei militare a capitalei ucrainene, Serghei Popko, în timp ce la Herson mai mulţi civili şi pompieri au fost răniţi într-un dublu atac asupra unei biserici, relatează Stiripesurse.ro.

Forţele ucrainene „au detectat şi distrus 15 ţinte aeriene” în apropierea Kievului, a declarat Serghei Popko pe canalul său de Telegram, adăugând că a fost vorba despre drone kamikaze de fabricaţie iraniană „Shahed”.

„Conform informaţiilor disponibile în acest moment, în capitală nu au existat victime sau pagube”, a adăugat el.

Alerta aeriană, a 820-a care a răsunat la Kiev de la începutul invaziei ruse din februarie 2022, a durat trei ore, a spus Serghei Popko.

Pe de altă parte, trei civili şi patru lucrători ai serviciilor de urgenţă au fost răniţi într-un atac rusesc asupra Hersonului, potrivit televiziunii publice din Ucraina. Suspilne, care îl citează pe guvernatorul regional Oleksandr Prokudin, a relatat că armata rusă a tras într-o biserică din centrul oraşului Herson, iar trei persoane care călătoreau cu un troleibuz pe lângă catedrală au fost rănite şi spitalizate. În timpul stingerii incendiului izbucnit în urma bombardării bisericii, a avut loc un atac repetat şi patru pompieri care stingeau focul au fost răniţi, a informat serviciul de stat de urgenţă. Lucrătorii primesc îngrijire medicală.

Cum se aud dronele rusești

Jurnalistul Christopher Miller de la Financial Times a oferit o idee despre experienţa de a fi la Kiev în timpul unui atac cu drone. El a postat miercuri pe reţeaua X un filmuleţ cu următorul comentariu: „Puteţi auzi şi vedea ceea ce auzim şi vedem la Kiev în timpul atacurilor aeriene ale Rusiei. Sunetul ca un bâzâit este de la drona iraniană Shahed, pe care ucrainenii o numesc moped zburător sau maşina zburătoare de tuns iarba. Apărarea antiaeriană o distruge, trimiţând resturi care cad la pământ”.

Jurnalistul Christopher Miller de la Financial Times oferă o idee despre experienţa de a fi la Kiev în timpul unui atac cu drone. El a postat pe reţeaua X un filmuleţ cu următorul comentariu: „Puteţi auzi şi vedea ceea ce auzim şi vedem la Kiev în timpul atacurilor aeriene ale Rusiei. Sunetul ca un bâzâit este de la drona iraniană Shahed, pe care ucrainenii o numesc moped zburător sau maşina zburătoare de tuns iarba. Apărarea antiaeriană o distruge, trimiţând resturi care cad la pământ”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *