CSI / Rusia

VIDEO/ Rușii au început să demineze uzina Azovstal. „Lucrările se desfășoară conform programului, personalul se simte încrezător”

Sapatorii ruși au început să demineze uzina Azovstal din Mariupol, informează Ministerul rus al Apărării. Potrivit unui soldat rus, în două zile au fost distruse peste 100 de obiecte explozive de pe teritoriul oțelăriei.

„Lucrările se desfășoară conform programului, personalul se simte încrezător, efectuează recunoașteri inginerești. În acest moment, peste 100 de obiecte explozive au fost distruse în două zile, lucrările continuă”, a declarat un soldat al regimentului de ingineri, într-o declarație publicată de Ministerul Apărării rus.

Un soldat rus a declarat unui reporter Reuters că procesul de deminare ar putea dura aproximativ două săptămâni.

Forțele de apărare ucrainene, inclusiv luptători ai regimentului Azov, au ținut apărarea Azovstal timp de aproape trei luni. Vineri, conducerea „Azov” a raportat că comandamentul ucrainean a ordonat armatei să oprească rezistența pentru a salva viețile luptătorilor. După care au părăsit teritoriul fabricii.

Autoritățile ruse susțin că peste 1.900 de militari Azovstal s-au predat. Oficialii ucraineni folosesc cuvântul „evacuare”.

Comandantul Azov, Denis Prokopenko a înregistrat săptămâna trecută un mesaj video în care a declarat că toți civilii și militarii răniți au fost scoși din fabrică. Luptătorii răniți, potrivit lui Prokopenko, ar trebui ulterior schimbați și duși pe teritoriul controlat de Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *