CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Rușii au lovit orașul Pokrovsk, din regiunea Donețk: 8 persoane au murit. Supravieţuitorii descriu explozii puternice

Rachetele ruseşti au lovit centrul oraşului Pokrovsk de două ori luni seara, provocând moartea a opt persoane, între care cinci civili, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko, citat de Reuters.

A doua rachetă a lovit oraşul controlat de Ucraina şi aflat aproape de linia frontului la 40 de minute după prima, a spus guvernatorul. Aceasta a ucis şi rănit salvatori, au declarat martori pentru un cameraman Reuters aflat acolo.

Doi salvatori şi un militar se află printre morţi. Nouă poliţişti şi un militar au fost răniţi, însă majoritatea răniţilor sunt civili, inclusiv un membru al Consiliului local, au declarat oficiali ucraineni.

Katerina, o femeie de 58 de ani din Pokrovsk, se afla acasă când a auzit prima explozie şi s-a gândit că a scăpat de atac. Ea chiar i-a spus cuiva care sunase să verifice cum e că este bine, dar în acel moment locul a fost lovit pentru a doua oară.

”Asta a fost, bang – şi gata. O flacără mi-a umplut ochii. Am căzut pe podea, pe jos. Ochii (dor) tare…”, a declarat Katerina pentru Reuters, arătând mai multe zgârieturi în zona ochilor. Ea avea bandaje pe frunte.

Filmările din oraş arată salvatori căutând prin dărâmături, epava unei maşini şi un bloc de locuinţe cu balcoanele distruse.

O altă localnică, Lidia, de 75 de ani, a afirmat că şi ea vorbea la telefon în momentul celui de-al doilea atac. Ea luase de pe jos o perdea albă ruptă şi acoperită cu sticlă spartă.

”Dintr-odată, asta a zburat şi s-a înfăşurat în jurul meu. Apoi fereastra a căzut pe mine”, a spus ea, aşezată pe canapea.

”Am tăieturi pe spate. Tocmai m-am întors de la spital. Am tăieturi şi pe genunchi şi coapsă. Am avut sticlă aici”, a spus ea, arătând spre cap.

Andriy Yermak, şeful Administraţiei prezidenţiale a Ucrainei, a anunţat calte două victime civile ale atacurilor ruseşti în satul Kruhliakivka din regiunea Harkov.

Au fost ucişi o femeie de 45 de ani şi un bărbat de aproximativ 60 de ani şi cinci oameni au fost răniţi, a afirmat guvernatorul regional din Harkov, Oleg Sinegubov.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a publicat pe pagina sa de Facebook un video și a venit și cu o reacție.

„Orașul Pokrovsk, regiunea Donețk. Donbass, din care Rusia încearcă să lase doar pietre sparte și arse. Două lovituri de rachetă. Atracție pe o clădire rezidențială obișnuită. Din păcate există victime. Membrii de salvare și toate serviciile necesare sunt la fața locului. Salvarea ființelor umane este pe drum.

Trebuie să oprim teroarea rusă. Toți cei care luptă pentru libertatea Ucrainei salvează viețile oamenilor. Toți cei din lume care ajută Ucraina împreună cu noi vor învinge teroriștii. Rusia va fi responsabilă pentru tot ce a provocat în acest război teribil”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *