CSI / RusiaRăzboi

VIDEO. Rușii de la granița cu Ucraina s-au revoltat împotriva regimului lui Putin: „Totul este minat. Ne-am săturat de minciuni!”

Locuitorii din satele Briansk Zapesocie, Vitemlia și Ievdokolye, din regiunea Breansk situată de la granița cu Ucraina, sunt nemulțumiți de război și cer protecție de la autorități.

Femeile au înregistrat un mesaj video supărat către autorități, care a fost distribuit pe canalele locale și de opoziție, dar ignorat de presa de stat, scrie Ziare.com.

De asemenea, locuitorii s-au arătat nemulțumiți de faptul că mor aruncați în aer de mine, dar atât jurnaliștii, cât și autoritățile tac despre acest lucru.

”Avem un localnic mort, avem doi polițiști de frontieră răniți. Și nu se scrie nicăieri. Ne-am săturat de minciuni! Cum să avem încredere în autoritățile noastre când suntem înșelați? Nu știm adevărul… Oamenii nu pot veni la cimitir pentru a face pur și simplu curat, să pună flori rudelor noastre. Ne-au interzis, pentru că totul este minat. Nu știm cum să trăim mai departe”, spun femeile.

Este semnificativ faptul că autorităților Federației Ruse nu le-a păsat de securitatea așezărilor de frontieră, care au ajuns în zona de luptă. Nu există evacuare a populației, nu există adăposturi anti-bombe, sau chiar sisteme de alarmare.

”Vrem să trăim în siguranță, să ne creștem copii. Trăim cu frică, în fiecare zi suntem bombardați, nici nu știm ce se va întâmpla în seara asta”, spun rușii.

Totodată, oamenii sunt revoltați nu numai din cauza războiului. Locuitorii s-au plâns autorităților de lipsa drumurilor și a internetului, motiv pentru care copiii nu primesc educație adecvată școlară.

„Copiii noștri nu mai merg la școală de trei ani, există un învățământ la distanță, dar nu există Internet! Copiii noștri nu primesc educația pe care ar trebui. Nu vor intra în nicio instituție de învățământ… Avem drumuri care nu putem pur și simplu conduce… Ei (medici – n.red.) nici nu vor să vină la noi: nu avem drumuri! E un fel de iad. Suntem oameni! Suntem în viață!”, s-au plâns locuitorii din satele de graniță.

Autoritățile Federației Ruse nu au reacționat în niciun fel la apel.

Menționăm că anterior, soțiile soldaților ruși au organizat o revoltă la Kursk: femeile au spus că „grămezile de cadavre” ale soților lor au mers în Federația Rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *