Social

VIDEO/ S-au zguduit pereții CNA iar SIS s-au panicat. Șefa Parchetului European: „Aveţi de muncit mult pe măsură ce înaintaţi în parcursul european”

După ce a discutat cu președinta țării și membrii cabinetului de miniștri, Laura Codruța Kovesi a ajuns și la CNA. Șefa Parchetului European a discutat cu șeful Centrului, Iulian Rusu, dar și cu responsabili de la Serviciul de Informaţii şi Securitate, Agenţia Naţională de Integritate, Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării banilor, Inspectoratul General al Poliţiei, Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, Kovesi a declarat autorităților vizate, că trebuie să supravegheze utilizarea fondurilor alocate de europeni. În același timp, ea a punctat că demararea anchetelor comune vor demonstra determinarea Republicii Moldova de a lupta cu ilegalitățile, transmite Realitatea.md.

„Demararea unor anchete comune ar demonstra că există dorinţă, curaj şi determinare din partea autorităților în lupta împotriva corupției sub toate aspectele ei. Aveţi de muncit mult pe măsură ce înaintaţi în parcursul european, mai cu seamă că urmează să supravegheați şi utilizarea de către Republica Moldova a fondurilor europene. În acest sens, aveți tot sprijinul Parchetului European”, a subliniat Kovesi.

Totodată, șeful CNA, Iulian Rusu a menţionat că în luptă împotriva corupţiei este esențială sinergia eforturilor tuturor autorităților care asigură supremaţia legii în Republica Moldova, iar pentru a avansa în investigarea cazurilor de corupție mare şi în identificarea și recuperarea activelor transferate peste hotarele ţării, avem nevoie de colaborarea cu procurorii din alte jurisdicții. „Am ferma convingere că împreună putem identifica cele mai eficiente metode de luptă împotriva corupției, pentru a securiza parcursul european al ţării”, a declarat el.

Menționăm că astfel de mesaje au fost transmise de Laura Codruța Kovesi și la conferința de presă pe care a susținut-o alături de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. De asemenea, Șefa Parchetului European a conchis că instituția va oferi Republicii Moldova suport, în limita competențelor. Declarații similare au fost făcute și la întrevederea cu procurorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *