Social

VIDEO. Șefa Palamentului European: „Sunt aici pentru a susține alegerea voastră europeană, și pentru a vă transmite ferm că drepturile voastre sunt egale cu cele ale cetățenilor statelor membre ale UE”

„Europa este Moldova, Moldova este Europa”, așa și-a început discursul, în limba română, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, prezenta la mitingul de duminică, 21 mai. Mesajul oficialului de la Bruxelles a fost aplaudat de sutele de mii de oameni din Piața Marii Adunări Naționale. 

”Sunt aici pentru a susține alegerea voastră europeană, pentru a vă susține ca și candidat la aderarea la Uniunea Europeană și pentru a vă transmite ferm că drepturile voastre sunt egale cu cele ale cetățenilor statelor membre ale UE. Copiii moldoveni au aceleași oportunități pe care le au și copiii mei. Europa este familia voastră și destinația corectă pe care țara dumneavoastră să o aleagă”, a declarat Roberta Metsola. 

De asemenea, menționăm că discursul șefului Legislativului European a fost întrerupt de câteva ori de ropotele de aplauze ale mulțimii, care au scandat ”Europa” și au flurat tricolorul și, în același timp, drapelul UE, potrivit Publika.md.

Roberta Metsola a mai accentuat că odată ce Republica Moldova a ales calea europeană, membrii blocului comunitar sunt dispuși să primească țara noastră cu brațele și inima deschise. Oficialul a accentuat că așa cum toți europenii se bucură de oportunități, calitate și libertate, astfel vor fi tratați și moldovenii atunci când vor intra în UE. 

”Moldova nu este singură”, a încheiat șefa Parlamentului European, Roberta Metsola. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *