Social

VIDEO. Simpatizanții lui Șor se îndreaptă spre Guvern. Artera traseului pe sensul de deplasare dinspre Chișinău spre Stăuceni a fost deblocată, anunță Poliția

Astăzi, mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului „Șor” s-au adunat la un miting împotriva guvernării. Cei adunați la întrunirea din centrul Capitalei cer Executivului „achitarea facturilor populației”. Simpatizanții formațiunii politice scandează: „Noi suntem Moldova!”, „Jos, Maia Sandu!”, transmite Ziarul de Gardă.

UPDATE 13:53 Deputata Partidului „Șor” Marina Tauber, cercetată în cauza penală de finanțare ilegală a partidului: „Ne deplasăm spre Primăria municipiului Chișinău. Ne întâlnim acolo cu ceilalți cetățeni și mergem la Guvern să cerem clar când ei o să achite tuturor cetățenilor facturile”.

UPDATE 13:51 Poliția informează conducătorii auto că artera traseului pe sensul de deplasare dinspre Chișinău spre Stăuceni a fost deblocată. Polițiștii dirijează traficul rutier.

UPDATE 13:40 Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) înseamnă conducătorii auto să ocolească traseul Chișinău-Stăuceni, pe ambele sensuri de deplasare, întrucât acesta este blocat de mai multe persoane care urmau să participe la mitingul organizat de Partidul „Șor”.

„Persoanele în continuare nu se conformează cerințelor legale ale polițiștilor,  manifestând un comportament violent față de forțele de ordine. Îndemnăm repetat la calm și la respectarea legii”, anunță IGP.

Duminică, 19 februarie 2023, Partidul Șor a mobilizat câteva mii de oameni la un protest împotriva Guvernului. Deși motivul anunțat oficial al protestului era de a solicita Guvernului achitarea integrală a facturilor, participanții abordați de Ziarul de Gardă au avut un amalgam de solicitări, atât de ordin social-economic, cât și politice și chiar geopolitice. Oamenii cu care am discutat au spus că au venit pentru a cere: „Pensii mai bune”; „Să trăim bine cu Rusia”; „Jos Maia Sandu”; „Prim-ministru să fie Ilan Șor”; „Vreau să fiu moldovean, nu român”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Tare nu ni-o fost dor de mutre proFUND “intelectuale”. Prostia lor e naucitoare, iata de ce Socrate era impotriva democratiei.

      1. Mie imi place intelepciunea autohtona: Un nebun arunca piatra in balta si 10 buni se chinuie s-o scota.
        Si cum nebunii statistic predomina automat se creaza un regres de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *