CSI / Rusia

VIDEO/ Sistemul lui Putin. Un polițist rus încearcă să pătrundă într-o casă din care se difuzau mesaje despre crimele soldaților ruși în Ucraina

De „Ziua Victoriei”, pe 9 mai, mii de ruși au luat parte la parade de stradă, dar nu toată lumea este de acord cu politica lui Vladimir Putin. Unul dintre locuitorii din Sankt Petersburg a folosit sărbătoarea pentru a-și exprima dezacordul cu președintele rus, iar poliția a vrut să intre nu conform legii în apartament, dar s-a dovedit că e dificil să facă asta. Un video devenit viral a fost preluat de publicația poloneză Onet.

În această zi specială pentru ruși, o femeie a transmis din apartamentul ei, prin difuzoare, informații despre războiul din Ucraina. Pe lângă înregistrările care dezvăluie atrocitățile armatei ruse, din apartamentul ei veneau și sunetele unei melodii a cântărețului rus Vladimir Visotski.

Polițiștii, anunțați despre caz, au intrat foarte stângaci în acțiune. Înregistrarea de pe Twitter a fost pulicată de o jurnalistă din Belarus, Hanna Liubakova.

Polițiștii au decis să intre în apartament prin balcon. Nu a fost însă o sarcină ușoară, deoarece balconul era la primul etaj.

Mai întâi, polițiștii au încercat să agațe o frânghie de balustrada balconului, apoi le-a venit ideea să urce pe perete, iar când nu a putut, au cerut ajutorul trecătorilor.

Ofițerii au fost nevoiți să forțeze ușa balconului. După multe încercări eșuate de a forța ușa, proprietara apartamentului a decis să deschidă ea polițiștilor. După cum a raportat Hanna Liubakowa, femeia a fost reținută.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *