Actualitate

Deputatul rus Leonid Sluţki: Transnistria este teritoriul nostru

Parlamentarul rus, Leonid Sluțki, pretinde că Transnistria e teritoriul Rusiei, iar Moscova trebuie să investească resurse a face funcțional aeroportul din Tiraspol. O declarație în acest sens a fost făcută ieri, 6 septembrie, în cadrul unei întâlniri la Krasnodar.

„Transnistria e teritoriul nostru. Principalul lucru care există în acest teritoriu este economia. Trebuie să revigorăm aeroportul din Tiraspol. Trebuie să dezvoltăm, pe lângă MGRĂS (Centrala de la Cuciurgan) și alte proiecte semnificative de infrastructură, iar acum acest lucru se întâmplă”, a declarat Sluțki.

De asemenea, succesorul lui Jirinovski a mai adăugat că există un contact constant cu conducerea Transnistriei.

„De fapt, tot ce este legat de ambele maluri ale Nistrului înseamnă durere, pentru că situația este cumva foarte dificilă. Așadar, oamenii noștri au trecut prin încercări foarte grele. Vedeți ce se întâmplă în politica din R. Moldovei. Toate astea, desigur, se răsfrâng negativ asupra malului stâng al Nistrului” a mai declarat acesta.

Sluțki a mai adăugat că există „o mare tentație de a obține cetățenia moldovenească, de a intra în țările europene fără vize, de a primi împrumuturi care nu sunt disponibile”.

„În Transnistria locuiesc oameni cu o conștiință rusească pronunțată. Și acest lucru este foarte mișto. Acolo, când Dmitri Olegovici Rogozin era reprezentantul președintelui, a fost elaborat un program de facilități sociale”, a adăugat Sluțki.

De asemenea, deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse a menționat că nu este mulțumit de cum decurg lucrurile în Transnistria.

„Ar trebui să se fi acordat un mai mare sprijin și în privința admiterii la universități rusești. Să vedem cum va decurge operațiunea specială (războiul Rusiei împotriva Ucrainei n.r.). Situația este dificilă, sângeroasă în sensul direct al cuvântului. Vă puteți imagina cum e situată Transnistria din punct de vedere geografic? Cred că Transnistria are perspective foarte bune în viitorul apropiat”, a spus acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. In Madrid locuiesc multi romani: deci e pamant romanesc, cer automie pentru Madrid! Si rog romanii din Madrid sa ne scrie daca ceva nu le convine, ca intram cu tancurile, tule mama lor de spanioli fascisti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *