CSI / Rusia

VIDEO. ȘOCANT. Un videoclip cu decapitarea unui soldat ucrainean e distribuit pe canalele rusești de Telegram: „Pune-l într-un sac și trimite-l comandantului”

În seara zilei de 11 aprilie, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip în care se spune că soldați din armata rusă ar fi ucis cu brutalitate un presupus soldat ucrainean. Victima e decapitată și videoclipul a devenit viral pe canalele de Telegram proruse, scrie Meduza.

După cum relatează The Insider, una dintre primele postări a apărut pe canalul privat de Telegram al creatorului „Statului bărbaților”, Vladislav Pozdniakov. Videoclipul a devenit viral și pe canalele rusești Telegram care susțin invazia rusă a Ucrainei, și pe rețelele sociale ucrainene.

Cine sunt eroii videoclipului, când, unde și de către cine a fost înregistrat nu se știe exact.

Iarba verde și frunzele din videoclip sugerează că a fost filmat în vara lui 2022. Autenticitatea videoclipului nu a fost confirmată.

Ceea ce urmează este o descriere a uciderii brutale a unui bărbat.

În videoclip, un bărbat în uniformă militară cu banderolă galbenă, folosită de armata ucraineană, zace la pământ. Deasupra lui se profilează un bărbat care poartă o mască și uniformă de camuflaj cu o banderolă albă, folosită de armata rusă. Nu există niciun însemn vizibil pe hainele lui. Bărbatul cu banderola albă îi taie capul cu un cuțit celui cu banderolă galbenă. Apoi se aude vocea unui bărbat care spune: „Pune-l într-o pungă, dă-l naibii, și trimite-l comandantului”. Judecând după înregistrare, unul dintre soldați vorbește la o stație radio.

Jurnaliștii Insider au auzit în videoclip sunetul indicativului de apel „Varyag”.

De asemenea, în videoclip ei surprind o uniformă cu însemne ucrainene. Unul dintre ele arată ca un trident.

ATENȚIE! IMAGINI CU IMPACT PUTERNIC EMOȚIONAL!

La scurt timp după ce videoclipul a apărut pe rețeaua socială, Andrii Yermak, șeful Biroului președintelui Ucrainei, a postat următorul mesaj pe canalul său de Telegram: „Va exista un răspuns și responsabilitate pentru tot”. Nu este clar la ce se referă comentariul lui. Presa ucraineană consideră că așa a răspuns Yermak la publicarea videoclipului cu crima.

Alți oficiali ai Ucrainei și Rusiei nu au comentat videoclipul, până în momentul publicării de către Meduza a articolului.

Pe lângă acest videoclip, a apărut săptămâna trecută un altul, probabil mai actual, despre care se spune că a fost realizat în orașul Bahmut.

Imaginile arată cadavrele decapitate ale mai multor soldați presupuși ucraineni, lângă un vehicul blindat distrus.

Potrivit canalului de știri CNN, un luptător din grupul de mercenari Wagner spune: „Vehiculul a fost distrus de o mină. Și au fost uciși. Cineva le-a tăiat capul”.

Cele două filmulețe au fost distribuite și de canalul de Twitter al Nexta, sursă citată foarte des de presa internațională și considerată de încredere.

De asemenea, canalul de Twitter Visegrad24, care publică știri din Europa Centrală și de Est și este o sursă preluată de marile publicații ale lumii, publică, păstrând rezervele legate de autenticitatea imaginilor, cele două videoclipuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *