Social

VIDEO. Șoferiță din Ucraina, reținută, după deconspirarea drogurilor de 6,6 milioane lei ascunse în motoare electrice pentru pomparea apei

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, DGUP, de comun cu procurorii PCCOCS,  anunță reținerea unei șoferițe care a sosit din Odesa prin Palanca și care transporta camuflat în motoare pentru pomparea apei droguri în sumă estimativă de 6,6 milioane lei.

Drogurile de tip alfa-PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului) au fost astfel camuflate în patru motoare electrice, ambalate în 21 pachete. Cantitatea totală a drogurilor este de 11 kg și au fost introduse în țară în ziua de duminică.

Femeia are vârsta de 41 de ani și conducea un microbuz în care transporta cutiile de carton în care motoarele care conțineau drogurile erau depozitate. După ce a traversat frontiera, în baza măsurilor de investigație, microbuzul a fost oprit de ofițerii INI. Astfel, drogurile au fost indisponibilizate, ca probă la dosarul penal, iar microbuzul a fost ridicat în calitate de mijloc folosit la comiterea acestei fapte de contrabandă, pentru eventuala confiscare în folosul statului.

Ulterior demersului procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea acesteia în arest preventiv pentru 20 de zile. Urmărirea penală continuă, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *