CSI / Rusia

VIDEO. Soldatul mobilizat care a bătut și înjurat un ofițer rus – condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare

Tribunalul militar din garnizoana Odintsovo l-a condamnat pe soldatul mobilizat Aleksandr Leșkov la cinci ani și șase luni într-o colonie penală, după ce l-a găsit vinovat că și-a bătut comandantul, notează publicația independentă Meduza, citând agenția de presă TASS.

Incidentul a fost semnalat în presă la jumătatea lunii noiembrie, când pe internet a apărut o înregistrare video cu conflictul dintre soldații mobilizați și comandantul lor pe terenul de antrenament din parcul Patriot de lângă Moscova.

Atunci, soldații mobilizați îl certau pe ofițer pentru pregătirea slabă, echipamentul de proastă calitate și atitudinea indiferentă.

Soldatul Aleksandr Leshkov, care l-a lovit pe ofițer în piept în timpul unei discuții cu acesta, a vorbit în mare parte în numele rușilor mobilizați, au menționat procurorii, potrivit surselor citate.

TASS a relatat că Leșkov a fost arestat pe 15 noiembrie și a fost acuzat de lovire sau alte violențe asupra unui superior și ultraj pentru faptul că „și-a exprimat nemulțumirea față de organizarea serviciului în fața ofițerilor într-un mod jignitor, folosind cuvinte obscene și, de asemenea, a suflat intenționat fumul dintr-o țigară în fața ofițerului, după care l-a lovit cu pumnul în piept pe locotenent-colonel”.

Alexander Leșkov nu-și recunoaște vina și a atacat decizia cu apel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *