Social

VIDEO. Șomerii vor fi obligați să raporteze lunar ce fac pentru a se angaja. Decizia este dezbătută la ședința cabinetului de miniștri

Șomerii vor fi obligați să raporteze lunar ce fac pentru a se angaja. O astfel de decizie este dezbătută la ședința cabinetului de miniștri.

Conform proiectului, cât timp va fi la evidență în calitate de șomer, persoana trebuie să demonstreze că este în căutarea activă a unui loc de muncă în mod individual, Aceasta va prezenta lunar, în scris, raport cu privire la activitățile realizate în căutarea unui loc de muncă, cu indicarea informațiilor despre joburile la care a aplicat, datele de contact ale persoanelor responsabile pentru recrutare, dar și ofertele analizate, scrie Realitatea.md.

Șomerilor-cursanți pe perioada instruirii la locul de muncă li se acordă bursă în cuantum de 35% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, proporțională frecvenței la cursurile de instruire. Așadar, aceasta depășește 4000 de lei, iar subvenția pentru inițierea afacerilor va depăși 230.000 de lei.

Persoana înregistrată cu statut de șomer este scoasă din evidență, pierzându-și statutul, la data constatării faptului că a fost înmatriculată la studii cu frecvență la zi, a dobândit statutul prin înșelăciune, s-a angajat, a pierdut capacitatea de muncă, nu își caută serviciu sau în alte condiții prevăzute de lege.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *