Social

VIDEO. Spărgeau parolele de Facebook, inițiau discuții cu rudele victimelor, cerându-le datele de la cardurile bancare și dispăreau: Doi tineri din Ialoveni și Cantemir – reținuți de oamenii legii

Doi tineri în vârstă de 23 și 24 de ani, originari din Ialoveni și Cantemir, au fost reținuți de oamenii legii.

Potrivit oamenilor legii, aceștia au spart trei parole de Facebook și au cerut de la rudele victimelor, în numele acestora, datele cardurilor bancare ale acestora pentru a transfera bani. Însă, când le obțineau,extrăgeau banii de pe carduri și dispăreau.

„Sub pretextul efectuării unui transfer bancar de peste hotare, determinau victimele să le transmită datele cardului bancar și codurile de unică folosință. Ulterior, extrăgeau banii prin transferuri P2P și de la ATM-uri. La percheziții au fost depistate telefoane mobile, cartele, cecuri și bonuri de plată cu informații relevante urmăririi penale. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 13 800 de lei”, relatează Poliția.

Tinerii, judecați anterior pentru infracțiuni similare, au fost plasați în arest pentru 30 de zile și riscă până la 6 ani închisoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *