Social

VIDEO. Spitalele din R. Moldova vor beneficia de un nou lot de echipamente donate de OMS, SUA şi Elveţia

Un lot de echipamente medicale performante și consumabile pentru instituțiile medico-sanitare publice spitalicești raionale, republicane și municipale, a fost procurat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA şi Biroului de cooperare al Elveției. Evenimentul de donație a avut loc astăzi, în incinta Spitalului raional Ştefan Vodă, unul dintre beneficiarii de ajutoare, transmite MOLDPRES.

Lotul donat conține o sută de aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, 30 de mese pentru operații, 15 aparate de anestezie, 10 ventilatoare și 10 lămpi mobile.

„Echipamentele și consumabilele vor fi utilizate pentru acordarea îngrijirilor pacienților în sălile chirurgicale. Avem spitale unde mesele de operaţii sunt învechite, fiind folosite de zeci de ani, or această donaţie va moderniza acordarea serviciilor medicale respective. Utilajele vor fi distribuite tuturor instituţiilor medicale din ţară care au nevoie de aparataj nou, indiferent de nivel, fie că e naţional, fie municipal sau raional”, a spus la evenimentul de transmitere a donaţiei Ala Nemerenco, ministrul Sănătăţii.

Oficialul a subliniat că Spitalul din Ştefan Vodă este printre beneficiarii mai multor donaţii de echipamente medicale, deoarece de la declanşarea războiului din Ucraina, instituţia fiind într-un raion de frontieră, şi-a asumat îngrijirea multor refugiaţi din Ucraina. “Le mulţumim partenerilor noştri fideli, care ne-au fost alături în cele mai grele perioade din ultimii ani, în pandemie, post-pandemie, precum şi în criza refugiaţilor”, a relevat Ala Nemerenco.

De la începutul acestui an, sistemul medical al Republicii Moldova a beneficiat de mai multe donaţii de echipamente, utilaje, dispozitive, medicamente şi consumabile medicale, oferite de partenerii de dezvoltare. Loturile au fost cu destinaţie pentru tratament pediatric, oncologic, neurologic, medicină urgentă etc., fiind distribuite în toate instituţiile medico-sanitare publice spitalicești din ţară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *