InternaționalRăzboiUcrainaUE / Nato

VIDEO. Stoltenberg: „Putin a avut ca obiectiv declarat al invaziei Ucrainei să aibă de-a face mai puțin cu NATO. El obține exact opusul”

Aderarea Finlandei la NATO ce are loc în cursul zilei de marți, 4 aprilie, va fi un eveniment istoric și un rezultat direct al invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat șeful NATO, Jens Stoltenberg, mai adăugând că alianța se va asigura că și Suedia va deveni un membru cu drepturi depline.

„Președintele (Vladimir) Putin a avut ca obiectiv declarat al invaziei Ucrainei să aibă de-a face mai puțin cu NATO”, a declarat el presei înainte de o reuniune a miniștrilor de externe ai alianței.

„El obține exact opusul… Finlanda astăzi, și în curând și Suedia vor deveni și ele membre cu drepturi depline ale alianței”, a spus Jens Stoltenberg.

Menționăm că intrarea oficială a Finlandei în NATO vine în ziua în care Alianța Nord-Atlantică împlinește 74 de ani de la înființare.

După multe decenii de nealiniere militară, Finlanda se va alătura astăzi NATO, o schimbare strategică declanșată de invazia Rusiei în Ucraina.

După ce va înmâna documentele de aderare secretarului de stat american Antony Blinken, gardian al tratatului fondator al organizației, drapelul finlandez va fi arborat în curtea sediului organizației din Bruxelles la ora 15:30 (16:30 în România), între cele ale Estoniei și Franței, în ordine alfabetică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *