Internațional

VIDEO. Stresul crește înainte de alegeri. Președintelui turc i s-a făcut rău în timpul unui interviu televizat în direct

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a întrerupt marţi, 25 aprilie, un interviu televizat în direct, apoi a revenit şi şi-a cerut scuze, spunând că a făcut o criză de stomac, relatează AFP.

Liderul turc, în vârstă de 69 de ani, a ţinut marţi trei discursuri de campanie, în condiţiile în care se apropie alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 14 mai, iar cursa devine tot mai strânsă. El urma să încheie seara apărând în direct într-un interviu comun al posturilor de televiziune Ulke TV şi Kanal 7, scrie Stiripesurse.

Cu toate acestea, apariţia sa televizată a început cu mai mult de 90 de minute întârziere faţă de program şi apoi a fost întreruptă în mijlocul unei întrebări, după zece minute de emisie. Camera de filmat a tremurat, iar jurnalistul care punea întrebarea s-a ridicat de pe scaun în momentul în care emisiunea s-a întrerupt.

”Oh, wow”,  s-a auzit spunând o voce neidentificată, din afara camerei.

Recep Erdogan: ”Am ceva la stomac

Erdogan a revenit aproximativ 15 minute mai târziu pentru a-şi cere scuze pentru că i s-a făcut rău. ”Ieri şi astăzi a fost o muncă grea. De aceea am ceva la stomac”, a declarat Erdogan.

”La un moment dat, m-am întrebat dacă nu cumva ar fi fost interpretat greşit dacă am fi anulat interviul. Dar am promis. Vă cer iertare dumneavoastră şi publicului nostru”, a spus preşedintele turc.

Chipul său, notează AFP, părea obosit, iar ochii păreau să îi lăcrimeze în timp ce vorbea.

Liderul turc a mai răspuns apoi la câteva întrebări înainte de a încheia emisiunea.

Recep Erdogan şi partidul său cu rădăcini islamice domină politica turcă de 20 de ani, dar aceaastă campanie electorală, care vine la câteva luni de la devastatorul cutremur din februarie, reprezintă una dintre cele mai dificile provocări. Sondajele de opinie arată că Erdogan se află la egalitate sau chiar ar putea pierde în faţa liderului opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, care are 74 de ani.

”Îi transmit cele mai bune urări domnului Erdogan”, a reacţionat Kilicdaroglu pe Twitter la câteva momente după difuzarea incidentului de la interviu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *