ActualitateInternațional

VIDEO/ Sudul Franței, lovit de grindină cât mingea de tenis. Imaginile dezolante lăsate în urmă de furtună

Cod portocaliu de furtuni în Franța, în plin val de caniculă. Grindina de mărimea unei mingi de tenis a făcut prăpăd în sud-vestul țării. Bucățile de gheață au provocat pagube enorme în agricultură, fie că au căzut direct pe câmp sau au distrus serele cultivatorilor. De asemenea, pagube au suferit și vehiculele surprinse de grindină.

Marți, furtunile cu vânturi puternice şi grindină urișă au lovit sud-vestul Franţei, a anunțat Prefectura din Bordeaux.

Serviciile de urgenţe au răspuns la 900 de apeluri telefonice. Mii de persoane au rămas fără electricitate şi alte 30 au fost strămutate în adăposturi de urgenţă. O tabără de vacanţă cu 126 de copii şi 28 de profesori a trebuit să fie evacuată, iar doi copii au suferit răni uşoare.

Faimoasele podgorii şi alte culturi agricole din această regiune franceză au suferit pagube însemnate.

Serviciul naţional de meteorologie, Meteo France, a anunţat că unele dintre bucăţile de grindină au avut diametre de şapte centimetri. Vânturile au înregistrat viteze de până la 115 kilometri pe oră.

Alte furtuni sunt prognozate pentru această regiune, precum şi în Massif Central. Meteo France a emis un cod portocaliu de furtună pentru 27 dintre cele 96 de districte administrative din Franţa metropolitană şi prognozează pentru perioada următoare vânturi puternice, ploi abundente şi grindină.

Sursa: Digi24.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.