Ultima oră

VIDEO TIMPUL.MD: Demolările neautorizate continuă. Poliţia a intervenit la timp

Directorul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare, Ion Ştefaniţă, a încercat să intervină pentru a opri lucrările ilegale de demolare, dar a fost ignorat de muncitori. Atunci el a contactat forţele de ordine, care în mod operativ au ajuns la faţa locului şi au reuşit să stopeze demolarea edificiului inclus în Registrul monumentelor de arhitectură. 


Foto: Dumitru Liviu (Timpul.md) Poliția intervine în cazul unei tentative de demolare

Ion Ştefaniţă ne-a comunicat că şeful echipei de muncitori nu a putut să prezinte niciun act care ar justifica demolarea. Potrivit lui, firma care a ordonat demolarea riscă să piardă licenţa de activitate. 

"Am contactat Direcţia de arhitectură din cadrul Primăriei Chişinău, unde mi-au spus că SRL "Faurii" a solicitat o autorizaţie pentru demolarea acestui edificiu în 2007. Primăria i-a refuzat şi nu le-a eliberat niciun act. Deci este o demolare ilegală. Sperăm ca ancheta să fie dusă până la capăt", a spus Ştefăniţă. 

Casa de pe str. Petru Movilă nr. 27 a fost construită între anii 1904 şi 1915 de negustorul Tavii Kogan, care a fost proprietarul unei mori de cinci niveluri ( nu mai există) pe actualul bulevard Ştefan cel Mare. Arhitectura este în stil eclectic. În interior se pot vedea uşi de lemn în stil Art Nouveau, duşumea de lemn şi sobă olandeză. 

VIDEO



Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *