Ucraina

„Toți cei care ajută Ucraina şi pun presiune asupra statului terorist sunt apărători ai păcii”, declară Zelenski (VIDEO)

Preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski a afirmat, în discursul de duminică seara, că se pregătesc noi decizii de sancţionare a Rusiei şi că toţi cei care ajută Ucraina şi pun presiune asupra ”statului terorist” sunt ”apărători ai păcii”.

„A fost pregătită o iniţiativă legislativă importantă pentru societatea noastră. Se pregătesc decizii de sancţiuni împotriva agresorului. Aşteptăm întâlniri internaţionale de diferite niveluri la Kiev. Vorbim cu partenerii noştri despre arme care ne vor ajuta să facem mai mult pentru a restabili pacea.

Săptămâna aceasta, mulţi dintre partenerii noştri au acţionat pentru a ajuta Ucraina, a ajuta ucrainenii. Din Statele Unite până în Noua Zeelandă, din Olanda şi Belgia până în Croaţia. Ţări nord-europene – Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda. Mulţumesc partenerilor pentru fiecare decizie în sprijinul Ucrainei!

De asemenea, lucrăm în detaliu noi paşi pentru a ajuta Ucraina cu ceilalţi parteneri ai noştri, îi aşteptăm în viitorul apropiat – exact ceea ce este necesar pentru puterea noastră pe linia frontului, pentru apărarea cerului nostru, pentru dreptate împotriva teroriştilor şi pentru restabilirea mai rapidă a păcii pentru întregul pământ ucrainean”, a declarat liderul de la Kiev.

„Este foarte important ca lumea să ştie despre fiecare detaliu al terorii ruseşti împotriva poporului nostru, că lumea vorbeşte despre ceea ce face statul terorist şi despre cum protejăm viaţa. Sunt recunoscător tuturor celor care ne ajută răspândind adevărul despre atacurile şi bombardamentele ruseşti, despre brutalitatea ocupanţilor, care nu se opreşte nici măcar o zi!

Teroarea rusă nesfârşită împotriva Nikopolului, bombardarea brutală a oraşului Herson şi a regiunii, lovituri asupra oraşului Harkov şi a regiunii, teroare împotriva satelor din zonele de frontieră din regiunea Cernihiv şi regiunea Sumy, iadul în regiunea Doneţk… Ieri  şi doar într-un atac rusesc asupra regiunii Herson, nouă ucraineni au fost ucişi – au fost implicaţi în deminare, restabilind siguranţa oamenilor. Condoleanţe rudelor şi prietenilor”, a mai adăugat el.

De asemenea, președintele Zelenski a subliniat că afectarea securităţii este obiectivul principal pentru Rusia.

„Atât la noi, cât şi peste tot în Europa, peste tot în lumea liberă. Distrugerea securităţii, aducerea morţii şi a haosului este tot ce face un stat terorist. Şi toţi cei care ajută Ucraina să restabilească securitatea, toţi cei care consolidează parteneriatele dintre ţările din Europa de dragul securităţii, de dragul puterii comune, toţi cei care pun presiune asupra statului terorist – toţi sunt apărători ai păcii. Mulţumesc tuturor celor din lume care sunt alături de Ucraina, care susţin soldaţii noştri!”, a subliniat liderul ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Ziolensky walking dead un jidan imputit, criminal nenorocit a distrus vietile a milioane de oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *