Externe

VIDEO. Tragedie în Spania: O mamă cu trei copii ar fi murit într-un incendiu. Focul, declanșat de un fost locatar al imobilului

Un adult şi trei copii au murit în noaptea de marţi spre miercuri, 11 octombrie, în incendiul izbucnit într-un imobil, la Vigo, un oraş în nord-vestul Spaniei, relatează Ziare.com.

”Sunt patru morţi, un adult şi trei copii”, a anunţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Primăriei din Vigo, Carlos López, după ce bilanțul inițial anunța moartea a patru minori.

El nu a dat însă detalii despre vârsta, sexul şi eventuala legătură de rudenie între victime, în pofida faptului că locuitori din imobil, martori citaţi de mai multe publicaţii spaniole, spun că este vorba despre o mamă şi trei copii.

”Este posibil ca unele victime, atât morţi, cât şi răniţi, să fie fraţi sau surori”, a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă.

Nouă răniţi au fost conduşi la spitale, dintre care trei se aflau în ”stare gravă”, au anunţat autorităţile locale. Între răniţii grav se află o fată în vârstă de opt ani.

Presa locală scrie că tatăl copiilor morţi şi sora acestora se află printre răniţi.

”Aproximativ 30 de persoane locuiau în imobilul în care a avut loc incendiul, au anunţat autorităţile locale într-o conferinţă de presă.

Acest incendiu a izbucnit cu puţin înainte de ora locală 4.00 (5.00, ora României) într-un imobil din cartierul As Travesas în acest oraş de coastă din Galicia.

Pompierii, avertizaţi la ora locală 4.02 (5.02, ora României), au sosit la faţa locului la ora locală 4.09 (5.09, ora României).

Primarul din Vigo, Abel Caballero, a decretat trei zile de doliu oficial în oraş.

Potrivit unui fotograf AFP de la faţa locului, intrarea imobilului şi parterul au fost devastate de flăcări, care au atins şi ferestre de la etaje superioare.

O echipă de psihologi, specializată în situaţii de urgenţă, a fost trimisă la faţa locului pentru a ajuta rudele victimelor, au anunţat serviciile de urgenţă.

Potrivit autorităţilor locale, cauzele acestei drame nu sunt cunoscute încă, însă presa evocă pista unui incendiu criminal declanşat de către un fost locuitor al imobilului.

Poliţia, contactată de AFP pe această temă, nu a făcut niciun comentariu.

Preşedintele regiunii Galicia Alfonso Rueda s-a declarat ”devastat” de acest incendiu, într-un mesaj postat pe X, şi a prezentat ”condoleanţe” familiilor victimelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *