Social

VIDEO. Trei bărbați din Chișinău au șantajat și amenințat cu moartea o femeie și fiica ei. Care este motivul pentru care au cerut 2 mil. de euro

Trei indivizi din Chișinău sunt bănuiți că au șantajat și amenințat o femeie cu moartea, dar și cu uciderea fiicei sale. În plus, au cerut de la ea două milioane de euro, o presupusă datorie a soțului decedat. Doi dintre bănuiți au fost reținuți recent de oamenii legii, iar al treilea cooperează și este cercetat în libertate, informează Poliția.

Coordonatorul grupului infracțional are vârsta de 53 de ani și este prieten de familie al femeii șantajate. Acesta a racolat alți doi bărbați – toți trei fiind din municipiul Chișinău, judecați pentru furturi și escrocherii. Aceștia îi transmiteau femeii mesaje telefonice sau scrise, livrate în curtea casei sau pe mormântul soțului acesteia, decedat în 2014. Mesajele conțineau amenințări cu moartea victimei, prin declanșarea unei grenade sau prin strangulare, precum și amenințări cu moartea fiicei, care se află în afara țării, transmite Jurnal.md.

Cei trei s-au asigurat ca femeia să nu afle faptul că unul din ei este chiar prietenul de familie al acesteia, iar în comunicarea cu ea au inventat și un motiv pentru care pretindeau suma de bani. Astfel, autorul mesajelor livrate de celălalt bănuit comunica din numele liderului faptul că acesta și-a ispășit pedeapsa în închisoare în locul soțului ei decedat, pentru o infracțiune comisă de comun cu acesta, dar nu ar fi primit partea sa din venitul ilicit, pe care o cere acum de la ea.

Aceștia au fost denunțați autorităților în 2021 de către femeia șantajată. Autoritățile au întreprins măsurile necesare, care au dat în vileag identitatea membrilor grupului infracțional, în pofida precauțiilor acestora și eforturilor active de deviere a pistelor de investigație. Urmare a reținerii prietenului de familie, cu rol de lider al grupului infracțional și al autorului mesajelor scrise, procurorii PCCOCS urmează să decidă necesitatea aplicării arestului preventiv în privința acestora. Investigațiile continuă și în privința celui de-al treilea membru, cercetat în libertate, care avea rolul de livrare a mesajelor de amenințare.

Oamenii legii menționează că până la trimiterea dosarului în judecată și pronunțarea unei hotărâri finale pe caz, bănuiții se prezumă nevinovați potrivit legii, iar în privința victimei au fost aplicate măsuri de protecție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *