Ultima oră

VIDEO: Trei morți, 69 de persoane sunt dispărute după ce un vas de croazieră cu 4.000 de persoane la bord a eşuat în ltalia

Vasul Costa Concordia, care efectua o croazieră în Mediterana, a eşuat aseară pe un banc de nisip în apropiere de insula Giglio, în sudul Toscanei, cu 4.231 de pasageri şi membri ai echipajului la bord, dintre care marea majoritate a fost evacuată, potrivit pazei de coastă.

Opt persoane au murit şi numeroase altele sunt date dispărute după ce au sărit în mare într-un moment de panică atunci când nava, lungă de 290 de metri, a început să se încline într-o parte, scrie și presa italiană..

Peste 30 de persoane au fost rănite, dintre care unele foarte grav, potrivit mass-media italiene.

Prezentarea NAVEI naufragiate

Pe vas se aflau aproximativ 1.000 de pasageri italieni, 500 germani şi 160 de francezi, conform armatorului care nu a furnizat alte detalii în legătură cu cetăţenia persoanelor aflate la bord.

Martorii au descris scene parcă rupte din naufragiul Titanicului. "Eram la masă, la cină, când deodată toate luminile s-au stins, am auzit un zgomot puternic şi apoi un sunet ca şi cum vasul se freca de ceva. Toată vesela a căzut pe jos", a declarat unul dintre pasageri. "Bătrânii plângeau iar unii s-au aruncat chiar în mare şi au înotat circa 400 de metri până la mal", a povestit şi unul dintre membrii echipajului.

Armatorul a explicat că înclinarea vasului a făcut ca operaţiunile de salvare a pasagerilor să se desfăşoare foarte greu pentru că membrii echipajului nu au avut acces la toate bărcile de salvare. 

Via BBC

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *