Internațional

VIDEO. Trei morţi şi mii de persoane evacuate în urma ploilor torenţiale din Cuba

Trei persoane au decedat în urma ploilor abundente înregistrate în estul şi centrul Cubei, care au provocat pagube materiale importante şi au dus la evacuarea a mii de locuitori, au anunţat luni autorităţile, potrivit AFP.

Ploile, care au început joi, s-au atenuat luni, însă operaţiunile de salvare continuă în mai multe provincii din estul insulei (Holguin, Camaguey, Granma, Santiago de Cuba şi Las Tunas), precum şi în provincia Sancti Spiritus, în centrul ţării.

Apărarea civilă din Camaguey a informat luni într-un comunicat că un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost găsit mort la nivelul unui baraj şi că decesul unui alt bărbat, în vârstă de 67 de ani, este în curs de investigare, potrivit Agerpres.

În Granma, circa 7.500 de persoane au fost evacuate din casele lor, în timp ce în provincia Las Tunas aproximativ 700 de hectare de culturi au fost devastate.

Autorităţile din Granma au anunţat vineri că un bărbat de 60 de ani s-a înecat.

”Ne vom pune din nou pe picioare, nimeni nu va fi uitat”, a promis duminică preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel.

Poduri, drumuri şi sisteme de canalizare au fost avariate de ploi, în timp ce trenurile plecând în direcţia est din Havana au fost anulate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *