Social

VIDEO. Trei tineri din Chișinău, reținuți pentru trafic de droguri: Primeau din Germania și le vindeau în Moldova

Trei tineri din Chișinău au fost reținuți de polițiști în flagrant în timp ce plasau droguri în ascunzișuri. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale (PG), aceștia făceau parte dintr-un grup infracțional care primea droguri din Germania și le vindeau în Republica Moldova, prin intermediul magazinelor online, transmite Deschide.md.

Cei trei tineri, cu vârstele cuprinse între 21 și 23 ani au fost documentați de oamenii legii timp de trei luni. Astfel, autoritățile au stabilit faptul că aceștia primeau pastile Ecstasy transportate în pachete nesupravegheate de pe ruta internațională de pasageri Germania-Moldova. Ulterior, acestea erau depozitate într-o casă de la periferia Chișinăului, unde era divizate în doze, pentru ca mai apoi să fie distribuite în locațiile de unde urmau să fie preluate de clienți.

Ca urmare a investigațiilor poliției, bănuiții au fost reținuți în flagrant, în data de 16 noiembrie curent, în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri.

Au urmat percheziții la domiciliile acestora, unde au fost depistate și ridicate telefoane mobile și cartele telefonice utilizate la comiterea infracțiunii, cartele bancare, pachețele de tip zip-lock destinate pentru ambalarea drogurilor, rulouri cu bandă izolantă, cântare la scara mică, precum și 1900 pastile Ecstasy, precum și alte droguri de tip timbre LSD, în număr de 45 unități. 

Potrivit datelor din dosarul penal, de la începutul anului 2022, grupul infracțional a primit peste 14 000 pastile Ecstasy și 2 000 timbre LSD, care au fost plasate în ascunzișuri în Chișinău.

Valoarea drogurilor scoase din circuit depășește suma estimativă de 500 000 lei.

La solicitarea procurorilor, cei trei au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Investigațiile continuă, în vederea tragerii la răspundere a complicilor acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *