Spectacole

(VIDEO) Trupa RUSCONI participă la Festivalul Ethno Jazz 2013

Programul muzical al evenimentului include artiști extraordinari din Austria, Polonia, Elveți, Franța, Italia, SUA, Mali, Suedia, Germania, dar și din Moldova.

În cea de-a doua zi, 27 septembrie, pe scena Sălii cu Orgă vor urca trei muzicieni elvețieni de excepție – trupa Rusconi.

Ștefan Rusconi, Fabian Gisler și Claudio Strueby sunt cei trei iscusiți care formează trupa care, prin dinamică, pasiune pentru muzică și curiozitate pentru lumea din jurul ei, a generat un sunet armonios și mereu inovator.

Rusconi s-a format șapte ani în urmă și au jucat deja peste 250 de concerte în Europa și Asia, nu doar la festivaluri de jazz, dar și la o serie de cluburi independente.

Combinația neconvențională de instrumente, voci și de pregătire instrumentală formează o trupa plină de surprize. Aparițiile lor vii, în care au drept scop de a crea senzații puternice și sunete diferențiate, sunt o experiență unică de inspirație. Datorită showurilor memorabile aceștia au câștigat Premiul Echo pentru Live Act al Anului 2013.

În timp ce „sunetul” este accentul de bază a activității lor de creație, Rusconi au dezvoltat și reprezentarea vizuală a trupei prin clipuri video, fotografii, opere de artă de imprimare. Sensibilitatea lor artistică a fost recunoscută de alții și adus la colaborări cu artiști de renume, cum ar fi Pipilotti Rist, Diana Scheunemann și colectivul „Zweihundfilm”.

În scopul de a se adapta la mediul muzical influențat de eră digitală, Rusconi au decis să-și păstreze independența lor. Acest lucru le permite să fie mai fluizi în unitățile lor creative și să construiască o relație mai directă cu comunitatea lor tot mai mare de fani. „Manifestul” lor este rezultatul unei discuții aprinse cu privire la definiția industriei muzicale de azi și abundența de canale de distribuție digitală.

Timpul.md (A.G.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *